25 / 04 / 2024

Brezilya'nın gecekondu mahallelerinde evsizler koronavirüs ve yoksullukla mücadele ediyor!

Brezilya'nın gecekondu mahallelerinde evsizler koronavirüs ve yoksullukla mücadele ediyor!

Brezilya'nın gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.



Brezilya'nın kuzeyinde "favela" olarak nitelendirilen gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çöplerden topladıkları geri dönüşüm malzemeleriyle geçimlerini sağlayan bölge sakinlerinden bazıları, konutlarının yıkılmasından dolayı dışarıda kaldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, soğuk hava ve yoksulluk sebebiyle zor günler geçiren vatandaşlar, derme çatma barakalarda yaşıyor.

Uyuşturucu bağımlısı olan bu kişilerin favela bölgesine girişleri, koronavirüs nedeniyle yasaklandı. Sadece uyuşturucu temin etmek amacıyla favelaya girişlerine izin veriliyor. Bölgede şimdilik, 85 kişiye koronavirüs teşhisi konulmuşken, 4 kişi ise yaşamını yitirdi.

Bölge sakinlerinden Marry, koronavirüs korkusuyla dışarıda dolaşmaya çekindiğini belirtti.

Çöpten bulduğu cansız mankeni yakarak ısınan Julimar da virüse yakalanmaktan korktuğunu söyledi.

Julimar, farelerin adeta cirit attığı bölgede uyuşturucu kullanımı sebebiyle birçok kişinin tüberküloz, sifiliz gibi birçok hastalığa veya leptospiroz gibi enfeksiyonlara yakalandığını söyledi.

Bölge sakinlerinden José Mauricio, "Evimi buraya kurmuştum, her şeyi yok etmek, parçalamak zorunda kaldık. Artık yaşayacak bir evimiz yok, gidecek hiçbir yerimiz de yok. Belediye sistemi bizi evimizden etti. Bu sisteme karşı gelecek güce de sahip değiliz." diye konuştu.

Carla Mendes ise şöyle konuştu:

"Burada, favelada evimi kurmaya çalıştım ancak belediye araziyi bağışlamadı ve artık her şeyi parçalamak zorundayım. Burasının terk edilmiş bir arazi olmasına karşın devlet inşaat için izin vermiyor. Kocamla beraber gidecek hiçbir yerimiz yok."
 

Los Angeles'ta evsiz oranı arttı!


Geri Dön