25 / 04 / 2024

Los Angeles'ta evsiz oranı arttı!

Los Angeles'ta evsiz oranı arttı!

Milyonlarca dolarlık yatırıma rağmen, Los Angeles’ta evsiz sayısı bir önceki seneye göre yüzde 13 artış gösterdi.



Milyonlarca dolarlık yatırıma rağmen, Los Angeles’ta evsiz sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13 arttı. Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, son altı yılda 5. kez sıçrama yapan evsiz kişi sayısı her sene Ocak ayında tespit ediliyor. Yetkililer son açıklanan rakamın pandemi öncesine ait olduğunu belirtirken, Corona virüsünün oluşturduğu ekonomik bunalım sebebiyle bu sayının çok daha yukarı çıkabileceğinden de kaygı duyuyor.

Los Angeles Evsiz Hizmetleri Dairesi Yöneticisi Heidi Marston, bu sayının, tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü yüzünden bütün dengeler yeniden değiştiği için sağlıklı olmadığını belirtiyor.

Marston, Ocak'tan buyana Los Angeles’ta pandeminin de etkisiyle 600 bin kişinin işini kaybettiğini hatırlatırken, sokaklarda yaşayan insan sayısının bu süreçte de artmış olabileceğini söyledi.

Açıklanan son rakamlara göre Los Angeles’ta bölge genelinde yüzde 13’lük artışla toplam evsiz sayısı 66,433’e çıkarken, Los Angeles kenti genelindeyse bir önceki seneye göre yüzde 14 artış yaşandı ve evsiz sayısı 41,290’a çıktı.

Corona virüsünün hızla yayılması sebebiyle bulaşmanın önlenebilmesi için California genelinde 15 bin otel odası evsizlere hizmet için güvence altına alınmış ancak yarısından çoğu boş kalmıştı.

Pandemi yüzünden Los Angeles genelinde, alınan karar doğrultusunda konut ya da iş yerlerinden tahliye yapılamıyor.

Los Angeles’taki California Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre artan işsizlik, kira ve mortgage ödemelerinin yapılamaması sebebiyle 120 bin hane daha tahliye kararı uygulanmaya başladığında evsiz sayısına eklenebilir.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, artışa değinerek Amerika genelinde kapsamlı bir çözüm üretilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Evsiz nüfusunun üçte ikisi erkeklerden meydana geliyor. Los Angeles’taki toplam siyah nüfusu yüzde 8’ken, evsiz siyah Amerikalılar’ın oranı ise yüzde 34.  Araştırma siyah Amerikalılar’ın 4 kat daha fazla evsiz kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu ortaya çıkarıyor.

Yunanistan'daki mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya!


Geri Dön