26 / 04 / 2024

Los Angeles'ta evsiz sayısı giderek artıyor!

Los Angeles'ta evsiz sayısı giderek artıyor!

ABD’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Los Angelas'ta artan evsiz sayısı yetkilileri endişelendiriyor.



ABD'nin turistik güzellikleriyle ön plana çıkan kenti Los Angelas'ta evsiz sorunu giderek artıyor. Amerikanınsesi'nde yer alan habere göre; koronavirüs salgını nedeniyle 65 bini geçen ve daha da artan evsiz sayısı yetkilileri ve şehir halkını endişelendiriyor. Pandemi şehirde evsiz sayısının giderek artmasına neden oldu.

Kentte salgın nedeniyle evsiz barınaklarının kapasitesi azaltıldı. Hizmetlerin birçoğu da durduruldu. Yaşanan bu gelişmeler nedeniyle eyaletin büyük bölümünde çadırlar kurulmaya başlandı. 

Los Angeles’ta yaklaşık 65 bin kişi evsiz ve evsizler arasındaki ölüm oranı 2021 yılında yüzde 74 yükseldi. Sadece Ocak ayında günde ortalama 5 evsiz yaşamını yitirdi. 

Los Angeles ta evsiz sayısı giderek artıyor!

Evsiz nüfusunun giderek yükseldiği Venice Plajı’nda okyanusa ulaşabilmek için kilometrelerce uzanan evsiz çadırlarını geçmek gerekiyor. Sayıları giderek çoğalan Venice Plajı’ndaki evsizler hem hastalık bulaştırma ihtimalleri hem de suç işleme potansiyelleri nedeni ile bölgede istenmiyor.

Birçoğunun hem fiziksel hem de ruhsal sağlık durumu da iyi halde değil. Evsizlerin kalp ya da şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları bulunuyor. İçinde bulundukları hayat şartları da sağlıkları için oldukça elverişsiz. Normale dönüşün başlamasıyla Venice Plajı’ndaki işletmeler ve okyanus kıyısındaki milyonlarca dolar değerindeki evlerin sakinleri, bölgede yer alan evsiz çadırlarının kaldırılmasını talep ediyor. Ayrıca kentin birçok yeri evsiz çadırıyla dolu. Batı Los Angeles’ta yaşayan Alican Keleş de artan evsiz nüfusu sebebi ile endişeli olduğunu dile getirerek şunları söyledi: 

Los Angeles ta evsiz sayısı giderek artıyor!

"Ben şu an bulunduğumuz bölgeye bir blok arkada oturuyorum ve dışarı çıktığımda kendimi çok güvende hissetmiyorum, çok fazla evsiz gördüğümde. Yolda gezerken rahatsız ettiklerini görüyorum. Çok fazla para isteyip veya yarı çıplak gezip de görsel olarak da çok kötü bir durumda olduklarını düşünüyorum çoluk çocuklar için."

Yetkililerin evsizleri güvenli alanlara yerleştirme çalışmaları ise çoğu kez başarısız oluyor. Bulundukları alanları bırakmak istemeyen binlerce evsiz, yetkililerin girişimlerine direniyor.

ABD'de uygun fiyatlı konut eksikliği evsiz bırakıyor!


 


Geri Dön