27 / 04 / 2024

'Ters ev'lerin sayısı her geçen gün artıyor!

'Ters ev'lerin sayısı her geçen gün artıyor!

Tavana yerleştirilen koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalarla misafirlerin yoğun ilgisini çeken "ters ev"lerin sayısı giderek artıyor.



Farklı girişimcilerin büyük şehirler olarak birçok şehirde kurulan "ters ev"ler yoğun ilgi gösteriyor. Kayseri'de Oymaağaç mevkisinde bulunan bir alışveriş merkezinin yanında inşa edilen "ters ev", kısa süre önce ziyarete açıldı.

TRT Haber'de yer alan habere göre; temelindeki eğimli açı nedeniyle içine girildiği an baş dönmesi hissi veren ters eve ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Ters gişesiyle ziyaretçilerini karşılayan ev, park halinde bulunan ters otomobil ve ters kapısıyla ilk andan itibaren misafirlerini şaşırtıyor.

Evin içerisinde poz veren ziyaretçiler, çektikleri fotoğrafları ters olarak düzenleyerek kendilerine tavandaymış görüntüsü veriyor.

Ankara, Safranbolu ve Kayseri'de bulunan ters evlerin işletmeciliğinde bulunan, Ordu'daki ters evi de inşa eden Nurettin Karateke, evlerin ilkini girişimci Kaan Karahan'ın Antalya'da açtığını kaydetti.

Asıl mesleği kuyumculuk olan Karateke, arkadaşı Emin Görmez'in teklifiyle ters ev işine ortak olduğunu ve isim hakkını alıp farklı şehirlerde de evler açtıklarını sözlerine ekledi.

Kayseri'deki ters evle ilgili konuşan Karateke, binanın 4 santimetre ön tarafa, 8 santimetre ise sağ tarafa yatık olduğunu belirterek, "Bu, evimize giren insanların başını döndürmek için profesyonel şekilde ayarlandı. Biz evimize gelen misafirlerimize tavanda yürüme hissi yaşatmak istiyoruz. Bu açıyı sağlamak maliyetimizi epey artırıyor. Baş dönmesi hissini verebilmek için temelde 60 ton ağır çelik kullandık. 174 metrekare ev, 20 metrekarelik temelde duruyor." dedi.

Karateke, mobilyaların yanı sıra buzdolabı, çamaşır makinesi, lavabo, karyola, ocak gibi tüm eşyaların tavana monte edildiğini açıkladı.

"İlk yıl 300 binden fazla ziyaretçi bekliyoruz"

Tüm eşyaların gerçek olduğunu, şu ana kadar hiçbir kazayla karşılaşmadıklarını sözlerine ekleyen Karateke, şu açıklamalarda bulundu:

"Eşyalara baktığınızda vida göremezsiniz. Biz her eşyayı çelik iticilerle özel yöntemlerle monte ettik. Tüm eşyalar gerçek, buzdolabımız çalışıyor. Bir evin içindeki her şey düşünüldü. Evimiz 80 müşteriye kadar taşıyor, yürüme ağırlığıyla beraber insanların ağırlığı hesap edildi. Kayseri halkının yanı sıra Kırşehir, Yozgat, Sivas gibi çevre illerden de ziyaretçi alıyoruz. Biz buraya ilk yıl 300 binden fazla ziyaretçi bekliyoruz. Şu an İzmit Ormanya'ya yeni bir ev inşa ediyoruz. Ordu'ya yaptığımız evi belediye işletiyor. Safranbolu'daki evi yeniliyoruz. Geçen yıl Safranbolu'daki evi gezen bir kişi bu yıl çok farklı bir ters evle karşılaşacak. 2019 yılında Safranbolu'daki ters evi 500 bin kişi ziyaret etti, bu yılki hedefimiz 1 milyon ziyaretçi."

Ters evin ziyaretçilerinden Sema Özgenç ise eve ilk girdiğinde başının döndüğünü, zamanla alıştığını anlattı. Özgenç, "Kayseri'de ilk olduğu için çok meraklandım. Gayet güzel ve şaşırtıcı. Çok fazla fotoğraf çektirdim. Çok dikkat çekici bir yer." diye konuştu.

Nilüfer Atlı da ters evde farklı bir deneyim yaşadığını söyleyerek "Eve ilk girdiğimde başım döndü. Şu an iyiyim. Herkesin gelip görmesini isterim, çok farklı." açıklamasında bulundu.


Geri Dön