28 / 03 / 2024

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."



Mega kent İstanbul’da yüzlerce insan sokakta yaşamını sürdürüyor. Evsizlerle ilgili bazı çalışmalar gerçekleştiren derneklere göre bu sene sokakta yaşamını sürdüren insan sayısı geçtiğimiz senelere göre oldukça fazla. Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, bunun sebebi de ailevi nedenler, ekonomik sorunlar ve uyuşturucu. Sokakta yaşamını sürdüren insanlarla ilgili yerel yönetimlere de büyük görevler düşüyor. Fakat sorun tek taraflı olarak çözülmüyor. Yerel yönetimler ise konuyla ilgili olarak kısa vadeli bazı çözümler üretiyor. 

İstanbul da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

EV SAHİPLERİ TARAFINDAN SOKAĞA  ATILAN AİLE: YAŞAMAK İSTİYORUZ

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın aktardığına göre, mega kent İstanbul’da sokakta yaşayanların yoğun olduğu Beyoğlu Taksim’deki bir aile 5 yıl önce Adana’dan mega kent İstanbul’un yolunu tutmuş. Burada 1.500 TL'ye bir ev kiralamışlar. Ev sahibinin yaptığı zamdan sonra kirayı ödeyemeyen bu aileyi evden çıkartmış. Çocuklarına bakabilmek ve yeni bir konuta geçmek için iş arayan karı koca kimse kendilerine iş vermeyince sokakta kalmış. Aile konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Biz insanca yaşamak istiyoruz” dedi.

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 


Geri Dön