26 / 04 / 2024

Bu fırsat kaçmaz! Borçlar yapılandırılıyor!

Bu fırsat kaçmaz! Borçlar yapılandırılıyor!

Vergi, prim ve ceza gibi borçları kolayca kapatma imkanı için başvurular devam ediyor. Emlak vergisi borçluları araştırmalara başladı. Bugüne kadar 2 milyon 787 bin mükellef başvuru yaptı.



Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında emlak vergisi borçlarına yapılandırma fırsatı devam ediyor. Bugüne kadar 2 milyon 787 bin mükellef başvuru yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılmasına için bugüne kadar 2 milyon 787 bin mükellef başvuruda bulundu. 24 günlük süreç içerisinde 20 milyar 662 milyon liralık alacak yapılandırıldı.

Vergi borçlularının yoğun ilgi gösterdiği yapılandırma fırsatı kapsamında bu zamana kadar 269 milyon 213 bin 500 lira ödeme yapıldı. Yetkililer, son günleri beklemeden ve salgın nedeniyle vergi dairelerine gitmeden elektronik ortamda başvuru yapılmasının mükellefler ve çalışanlar açısından çok daha sağlıklı olacağından bahsetti.

Emlak vergisi borçları siliniyor

Dev yapılandırma fırsatı kapsamında belediyelere olan emlak vergisi, su gibi borçlar bulunuyor. Geçmişe dönük borçları da yeni yasa ile yapılandırarak kapatma fırsatı bulunuyor. Vatandaşlar 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemlerine ait emlak vergisi borçlarını faizini/ gecikme zammını sildirip Yİ-ÜFE güncellemesiyle ödeyecek.

36 ay taksit seçeneği 

İsteyenler 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğini kullanabilecek. Bu durumda ise ana para ve Yİ-ÜFE olarak hesaplanan tutar, seçilen taksite göre belirlenmiş katsayıyla çarpılacak. Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılacak. Yani 18 taksiti seçen 36 ayda borcu ödeyecek. Başvurular 31 Aralık'a kadar ilgili belediyeler tarafından alınacak. İlk taksit ödemeleri ise 1 Şubat'a kadar yatırılacak.

Emlak vergisi borcu hesaplama

Gecikme faizi/zammı silinecek.
Yİ-ÜFE tutarı hesaplanacak.

İlk taksit süresi içinde peşin ödeme yapılırsa Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim gerçekleşecek.

Taksitli ödemelerde anapara ve YİÜFE tutarından oluşan borç, belirlenen katsayılarla hesaplanacak.

 

24 günde 20,7 milyar liralık alacak yapılandırıldı!

 

5 soruda yapılandırma!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön