27 / 04 / 2024

Bu rakamlar inanılır gibi değil! Altın ithalatında dudak uçuklatan artış!

Bu rakamlar inanılır gibi değil! Altın ithalatında dudak uçuklatan artış!

Tüm dünyada hem bireysel yatırımcı hem de devletlerin geçtiğimiz yıldan bu yana tabir caizse kapış kapış topladığı altının yıldızı yeniden parlamaya başladı. İşte bu dönemde Türkiye’den de altınla ilgili çok sevindirici bir haberi Ticaret Bakanı Mehmet Muş verdi ve Türkiye’nin ithal ettiği altın mik



Yatırımcının yeni gözdesi altında Fed’in dün akşam açıkladığı faiz kararının ardından yeni rekorlar gelmeye devam ederken, bu değerli yatırım aracıyla ilgili bir sevindirici haber de hükümet cenahından geldi.

 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, katıldığı toplantıda, Türkiye’nin ithal ettiği altın miktarının ne kadar artığını duyurdu.

Bu rakamlar inanılır gibi değil! Altın ithalatında dudak uçuklatan artış!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ocak ayı ihracat rakamlarının açıklandığı toplantıda konuştu.

Bakanı Muş, Türkiye’nin geçtiğimiz ay ihracatta  en yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaştığını belirterek “Ocakta ihracatımız, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolar oldu" diye konuştu. .

İhracatta, 2023 senesinde de geçen yıllarda olduğu gibi  başarılar elde edileceğinden en ufak bir şüphe duymadığını vurgulayan Muş, “İhracat, 2022’de yakaladığı ivmeyi ocakta da devam ettirmiş ve en yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaşılmıştır. Geçtiğimiz ay ihracatımız geçen senenin aynı ayına göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolar olarak gerçekleşti” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön