25 / 04 / 2024

Bu tarihten önce sigortalı olanlar dikkat! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor…

Bu tarihten önce sigortalı olanlar dikkat! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor…

SGK bünyesinde 4a, 4b, ya da 4c'liler için kritik tarihin detayları belli oldu. Birazdan bahsedeceğimiz tarihten önce sigortalı olduysanız mutlaka bu haberi okumanız gerek. İşte detaylar…



Hiç kuşkusuz ki Türkiye’de vatandaşların en çok önemsediği konulardan biri emeklilik oluyor. Çalışma hayatına sigortalı bir şekilde uzun seneler devam eden kişiler, belli bir yaştan sonra emeklilik hayali kurmaya başlıyor. Fakat emeklilik konusunda yediden yetmişe genel olarak vatandaşların asla tam yanıt bulmayan soruları varken bunlar ise büyük soru işaretlerine sebep oluyor. Emeklilik tarihleri ile ilgili olarak da yeni detaylar öğrenilmeye başlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) yer alan sigorta kolları kapsamında sigorta başlangıç tarihi, yaş ve prim gibi sebeplere bakılarak emeklilik hesaplaması gerçekleşiyor.

Sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999 tarihinden önce olan kişiler, 15 senelik hizmet zamanını 3600 prim gününü tamamlamaları halinde emekli olmaya hak kazanabiliyorlar.

Bu neticede emekli olmak isteyen kişilerin, SSK, Bağ - Kur veya Emekli Sandığı kapsamında rastgele bir sigorta koluna kayıtlı olması olması gerekecek.

Bu tarihten önce sigortalı olanlar dikkat! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön