19 / 04 / 2024

Bu yıl 5 şehir hastanesi açılacak!

Bu yıl 5 şehir hastanesi açılacak!

Şehir hastanesi projesinde düğmeye basan hükümet, bu yıl 5 şehir hastanesini daha devreye sokacak. İşte bu yıl açılacak dev hastaneler...



Türkiye'de bu yıl içinde 5 şehir hastanesi daha açılacak. Açılacak hastaneler şu şehirlerde yer alıyor;  Ankara Bilkent, Kayseri, Manisa, Elazığ ve Eskişehir. Bu 5 hastanenin de hizmete girmesi ise 8 bine yakın yatak kapasitesi de hastaların kullanımına sunulmuş olacak. Kayseri Şehir Hastanesi bin 607, Bilkent Şehir Hastanesi 3 bin 704, Manisa Şehir Hastanesi 558, Elazığ Şehir Hastanesi bin 38 ve Eskişehir Şehir Hastanesi bin 81 olmak üzere toplamda 7 bin 988 yatak kapasitesine sahip. 


28 bin yatak kapasitesi

Akşam Gazetesi'nden Doruk Çakar'ın haberine göre,  2020 yılına kadar açılacak şehir hastaneleriyle toplam 28 binin üzerinde yatak kapasitesine ulaşılacak.  Ankara  Bilkent ve Kayseri Şehir Hastanesi’nin bu yılın ilk yarısında hizmete açılması öngörülüyor. 


Hastanelerde son durum ne?

Bu yıl hizmete açılacak Kayseri Şehir Hastanesi’nin yüzde 95’i, Bilkent’in ise yüzde toplamda 70’i tamamlandı. Hastanelerin bazılarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açılması bekleniyor. Erdoğan söz konusu şehir hastaneleri için “En büyük hayalim” ifadesini kullanmıştı.


Geri Dön