25 / 04 / 2024

Buca'da trafik ve imar sorununa çözüm bekleniyor!

Buca'da trafik ve imar sorununa çözüm bekleniyor!

Buca'daki trafik ve imar sorunu ile ilgili geçen bir yılda mesafe alınamadığını dile getiren ilçe halkı, Başkan Levent Piriştina'nın bu sorunlara çözüm üretmesini bekliyor.



Buca'da vatandaşlar ilçenin en önemli sorunlarından olan imar ve trafik sorunu konusunda adım atılmasını bekliyor. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina göreve gelir gelmez Gölet ve Buca Tenis Kulübü gibi belediyenin kapanan tesislerini yeniden hizmete soktu.


Belediyenin bir diğer icraatı ise 1990 yılında kurulan Buca Belediyespor'un tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonları ve dünya çapında derece yapmış sporcular çıkarması oldu. Buca Belediyespor'da branş sayısı 15'e çıkarıldı. Bucalı vatandaşlar, Piriştina'nın kültür alanlarını elden geçirmesini istiyor. İlçe halkı ayrıca Yedi Göller gibi simge değeri taşıyacak projelerin hayata geçirilmesini talep ediyor.


İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Erdem Aytaş (Kasap): Başkandan önümüzdeki 4 yılda daha çok hizmet ve projeler bekliyoruz. Sosyal yönden iyi, halkın içinde ama projelerini görmek istiyoruz.


Ömer Karakuş (Nalbur): İmar sorunu Buca'nın kanayan yarası. İnsanlar arsasına ev yapamıyor. İmar bekliyor. Bir an önce bu sorunun çözülmesi lazım. Buca köy olmaktan kurtulsun. Çözüm bulacağına inanıyoruz.


Bedriye Tarman (Ev hanımı): Geride kalan 1 yıl içinde ilçede gözle görülür bir değişiklik olmadı. Şu anda hiçbir çalışma yok. Altyapı yetersiz. En küçük bir yağmur yağdığında yollar ve evleri su basıyor. Yollar çok kötü. Çöpler zamanında toplanmıyor. Daha çok park istiyoruz.


Yasemin Durukan (Öğrenci): Üniversite kenti olduğu söylenen Buca'da üniversiteli gençler için sosyal projeler üretilmesini istiyoruz. Etkinlikler çoğalsın ve kalıcı olsun.


Sevim Polat (Ev hanımı): Şu ana kadar bir projesini göremedik. Daha fazla çalışmasını istiyoruz.


Okan Düzova (Esnaf): Başkandan memnunuz. Güzel projeler yapacağına inanıyoruz. Kendisi çok sosyal bir insan. Sürekli halkın içinde. Her konuyla ilgileniyor ve çözüm getirmeye çalışıyor. Çocuklar, kadınlar ve gençlere yönelik daha fazla proje bekliyoruz.


Ahmet Oktay (Emekli): Yollar kötü. Yolların asfaltlanmasını istiyoruz. Kendisinden hizmet bekliyoruz ama geçen 1 yılda birşey göremedik.


Şener Demircan (Esnaf): Forbes Caddesi'nde çevre düzenlemesi kötü. Yollar eskidi. Aydınlatmalar yetersiz. Buca Belediyesi'nin bu konuda  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde hizmet üretmesini bekliyoruz.


Leyla Özgün (Ev hanımı): Oturduğum evin yakınındaki belediye fidanlığını ya yeniden düzenlesinler ya da kaldırsınlar. Buca Belediyespor'da oğlum oynuyor. Çocuklar oldukları yerde sayıyor. Hiçbir konuda destek olmuyorlar. En azından yol masraflarını karşılasalar iyi olur.


Yalçın Sevimli (Müteahhit): İlçenin en önemli sorunu imar ve trafik. Akşamları trafik kilitleniyor. Ayrıca Buca'da kentsel dönüşüme çok acil ihtiyacımız var. Bu konuda belediye üzerine düşen görevi yapmalı. Ayrıca çok acil trafik sorununun çözülmesini istiyoruz. Otobandan Buca'ya girerken yolların genişlemesi iyi olur.


İrfan Bal (İşadamı): Buca'da en büyük sorunlar imar ve trafik sorunu. Yollar çok yetersiz. Gözle görülen bir proje göremedik ama halkın içinde ve çalışkan bir başkan olduğunu görüyoruz. 4 yıl içinde kendisinden umutluyuz.


Atilla Kuru (Turizmci): Başkan Levent Piriştina seçimlerden bu yana bir arpa boyu yol alamadı. Kendisinden birçok hizmet bekliyoruz. Yollar kötü, imar yok. Buca'nın bir an önce vizyon kazanması için projeler bekliyoruz.


Fatma Şimşek (Ev hanımı): Buca'da altyapı diye birşey yok. Yağmurda her yer sular altında kalıyor. Trafik berbat. Yollar kötü. İmar olmadığı için çevre semtlerde doğalgaz bile gelemiyor. Gecekondular Buca'ya ve İzmir'e yakışmıyor. Çöpler toplanmıyor.


Gürbüz Yıldız (Testilci) : Buca'da belediyenin olimpik yüzme havuzu var. Çoğu insan gidemiyor. Önünden araç bile geçmiyor. Çünkü nerede olduğunu bilen yok. Tanıtım eksikliği var. Kendisinden memnunuz genç bir belediye başkanı çalışkan sürekli halkın içinde trafik sorunu çözerse seviniriz.


Aziz Tekin (Müteahhit) : Buca'nın en büyük sorunu imar. 9 kat verilen bir binanın yanı 2 kat imarlı. Özellikle Kuruçeşme Mahallesi'nde hemen yanında 2 kat 4 kat üstelik aynı paftada yer alan inşaatlar. Arazinin tamamı imara açılsın. 9 kat veriliyorsa hepsine verilsin. Birini 9 birine 4 birine 2 kat olmaz.


Yeni Asır


Geri Dön