25 / 04 / 2024

Buca'daki doğalgaz patlamasında çok sayıda ev ağır hasar gördü!

Buca'daki doğalgaz patlamasında çok sayıda ev ağır hasar gördü!

Buca ’da bir evde önceki gece yaşanan doğalgaz patlaması mahalleyi savaş alanına çevirdi. Olayda İnal çifti ve bebekleri yaralandı, çok sayıda ev ağır hasar gördü




İzmir'in Buca ilçesinde bir apartman dairesinde önceki gece meydana gelen doğalgaz patlaması ortalığı savaş alanına çevirirken çok sayıda ev, işyeri ve aracın camı kırıldı. Patlamanın şiddeti ve verdiği hasar, havanın aydınlanmasıyla net bir şekilde ortaya çıktı. Savaş alanına dönen daire ve çevresindeki binalarda çalışmalarını sürdüren itfaiye ve doğalgaz dağıtım şirketi uzmanları, patlamanın kesin sebebinin tespiti için incelemenin devam ettiğini bildirdi. Mahalle sakinleri yaşadıkları korkuyu üzerlerinden atamazken, patlamanın gerçekleştiği evin sahibi Fatih İnal ve eşi Ceyda İnal'ın durumlarının iyi olduğu, ancak 1.5 yaşındaki bebekleri Ayaz İnal'ın kafasında ödem olduğu ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.


Büyük gürültüyle patladı

Olay, Buca Şirinyer semti Yiğitler Mahallesi 26 numaradaki beş katlı apartmanın zemin katında yaşandı. 28 yaşındaki Fatih İnal ve eşi Ceyda İnal ile 1.5 yaşındaki kızları Ayaz İnal'ın yaşadığı dairede, ilk belirlemelere göre doğalgaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlama sırasında çevrede bulunan çok sayıda ev, işyeri ve aracın camları kırıldı. Patlamanın meydana geldiği dairede duvarlar yıkıldı, kolon ve kirişleri bile büyük hasar gördü. Evden çevreye mermer ve beton parçaları savrulurken, şans eseri yoldan kimsenin geçmemesi olası faciayı önledi. Patlama sesini duyan mahalle sakinleri panik halinde sokağa fırladı. Patlamada evlerinde bulunan Fatih İnal, Ceyda İnal ve Ayaz İnal ile karşı binada oturan Nazmi Barış ve Furkan Barış yaralandı. 


Annesi kurtarmış

Patlama anında üzerine duvar parçaları düşen minik Ayaz İnal'ı annesinin kurtardığı belirtildi. Yaralılar, Buca Seyfi Demirsoy,  İzmir  Eğitim ve Araştırma ile Dr. Behçet Uz Çocuk hastanelerinde tedavi altına alındı. Yaralıların dördünün hayati tehlikelerinin bulunmadığı, ancak 1.5 yaşındaki Ayaz'ın kafasında ödem oluştuğu ve hastanede gözlem altında tutulduğu öğrenildi. Patlamanın şiddetiyle dairenin çevresinde ve sokakta bulunan çok sayıda ev ve işyeri hasar gördü, bazı araçların camları kırıldı. 


"Sorumlulardan davacı olacağız"

Patlamanın çok şiddetli olduğunu belirten mahalle sakinleri ise gürültü üzerine koşarak dışarıya çıktıklarını anlattı. Apartmanın üst katında oturduğunu söyleyen İsmet Şen, "Gaz sıkışmasından başka bir şey değil. Daha önce yetkililere bildirdik. Geldiler, kaçak olmadığını söylediler ve gittiler. Sonra bu olay yaşandı. Sorumlu olan herkesten şikayetçi olacağım. Torunum kızım ve damadım yaralandı bu olayda" diye dert yandı.


"Zararımızı kim karşılayacak?"

Patlamanın yaşandığı apartmanda zarar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, adeta savaş alanına dönen apartman ve çevresindeki binalarda oturan vatandaşlar, "Evlerimizin sadece deprem sigortası var. Şimdi oluşan bu zararımızı kim karşılayacak? Kimse gelip bizimle ilgilenmiyor. Bizim bu kış gününde ne yapacağımızı söyleyen yok" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön