19 / 04 / 2024

Bucak'ın Cami ve Çukur mahallelerinde dönüşüm çalışmaları başladı!

Bucak'ın Cami ve Çukur mahallelerinde dönüşüm çalışmaları başladı!

Bucak Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Cami ve Çukur Mahallelerinde anket ve veri hazırlık çalışmaları başlatıldı.



Bucak Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Cami ve Çukur Mahallelerinde anket ve veri hazırlık çalışmaları başlatıldı. 


Her iki mahallede de ikamet eden vatandaşlarla birebir görüşmeler yapılarak, ev sahiplerinin görüş ve düşünceleri alınırken, gayrimenkullere ait tüm bilgiler de alınarak veri bankası oluşturuldu. 

Bucak Belediyesi ve Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ)nin ortaklaşa çalışması kapsamında kentsel dönüşüm için uygun mahallelerden Cami ve Çukur mahallelerinde ev sahiplerini gezen ve anket çalışmaları yapan ekipler, yapılan çalışmalar hakkında Bucak Haber'e bilgi verdi. 


2 MAHALLEDE 230 PARSELDE YAPILACAK 


Her iki mahallede 230 parselde çalışma yapıldığını ifade eden Üçöz, "Bu projenin içerisine yani yaklaşık 300-350 bağımsız bölüm bölünecek ona karşılık bunun bir değeri var. Karşılığında kaç konut yapması gerekiyor onu planlayacak. Sonrasında vatandaşa bir teklif geti-recek. Biz vatandaşın yaptığı basamağa attığı betona ağaçlara kadar her şeyin yani oraya vatandaş ne para harcamışsa hepsinin karşılığı belirleniyor" dedi. 


BELEDİYE,  TOKİ  İLE ANLAŞTI 


Konu hakkında açıklamada bulunan Harita Mühendisi Okan Üçöz " Belediye, TOKİ ile bir anlaşma yaptı. TOKİ öncelikle arsalar üzerindeki binalar, ağaçlar yapılan bütün imalatla-rın merpenlerin taşın bile değerini ölçüp bir değerleme yapıyor. Arsası,ağaç kaç liradır. Tarım Bakanlığı bildiriyor onu. Binaların bayın-dırlık liste fiyatları var. Bayındırlıkta diyor ki 1 m2 binanın liste fiyatı şudur. Oda bayındırlık-tan alınıyor. Bir de eskime payı koyuyor bayındırlık diyor ki binanın yaşı 60 lira yıllık 1 lira düşer diyor. Betonun birim fiyatı bellidir, vatandaşın yaptığı para verdiği her şeyin değeri bellidir" dedi. 


KENTLEŞME VATANDAŞA YARAYACAK 


Bucak Belediyesi'nin de kentleşmek için bu projeyi uygulamak istediğini belirten Üçöz, "Burada evler gördüğüm kadarıyla eski. Belediye de istiyor ki Bucak artık şehirleş-sin, vatandaş daha düz-gün ve güvenli evlerde yaşasin ve Bucak'ın bu görüntüsünden kurtul-masını istiyor. Bu ne-denle bu çalışmaları başlattı. Umarım hayırlısı olur" dedi. 


Bucak gazetesi


Geri Dön