19 / 04 / 2024

Buğday'da korkulan oldu: Hastalık çıktı! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Buğday'da korkulan oldu: Hastalık çıktı! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Toprak Mahsülleri Ofisi 10 Ağustos'a kadar yurt dışından 480 bin ton buğday ithal edecek. Söz konusu buğdaylar iki parti halinde yurda girecek. Öte yandan Hinditan'dan ithal edilen buğdaylarda hastalık çıktığı iddia edildi. Bakanlık iddiayı doğruladı. İşte ayrıntılar...



Öte yandan TMO, yurt dışından 480 bin ton buğday ital etmek için geçtiğimiz Nisan ayında ihale açmıştı.

Türkiye'ye 2 seferde söz konusu buğdayların ithal edilmesi bekleniyor. İlk parti mal 17 Mayıs 10 Ağustos tarihleri arasında Derince, İskenderun ve Mersin limanlarından 50’şer bin ton; İzmir, Bandırma, Tekirdağ ve Samsun limanlarından 25’şer bin ton; Trabzon limanında ise 20 bin ton teslimat şeklinde olacak.

İkinci ihalede ise 17 Mayıs-10 Ağustos tarihleri arasında İskenderun ve Samsun limanlarından 50’şer bin ton; Mersin, İzmir, Bandırma ve Tekirdağ limanlarından 25’şer bin ton ve Trabzon limanından 10 bin ton teslimat yapılacağı açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön