19 / 04 / 2024

Buğdaydan sonra şeker de cepleri yakacak! Yasaklama kararı alındı

Buğdaydan sonra şeker de cepleri yakacak! Yasaklama kararı alındı

Dünyanın en büyük buğday ihracatçısı Hindistan'da görülen aşırı sıcaklar buğday tarlalarını kuruttu. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ülke kendi iç talebini karşılamayacağı gerekçesiyle buğday ihracını durdurdu. Ülke buğdaydan sonra şeker de satmama kararı aldı.



Dünya'da buğday üretiminde önemli sıraya sahip olan Hindistan, devam eden Rusya-Ukrayna savaşı sonrası küresel çapta artan gıda fiyatları nedeniyle ulusal çapta gıda güvenliğini korumak için buğday ihracatını yasakladığını duyurdu. Hükümetin 2022-23 yılı için belirlediği 10 milyon ton buğday üretim hedefi bulunuyor.

Buğdaydan sonra şeker de cepleri yakacak! Yasaklama kararı alındı

ŞEKER İHRACATINA DA YASAK GELİYOR

Reuters ajansına konuşan bir hükümet yetkilisi yerel pazardaki fiyat artışını önlemek için altı yıldır ilk kez şeker ihracatına yasak getirmeyi ve ihracatı 10 milyon tonla sınırlandırmayı planladıklarını söyledi.

Dünyanın en büyük şeker üreticisi olan Hindistan, şeker ihracatı sıralamasında da Brezilya'nın ardından ikinci sırada.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön