28 / 03 / 2024

Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı 30 Eylül'de açılacak!

Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı 30 Eylül'de açılacak!

Tasarım, mimarlık, inovasyon ve teknolojinin yeni buluşma noktası Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı, 30 Eylül - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da kapılarını açıyor



Tasarım, mimarlık, inovasyon ve teknolojinin yeni buluşma noktası Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı, 30 Eylül - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da kapılarını açıyor. Buildist, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Moskova Fuarı'ndan sonra bölgenin en büyük ikinci fuarı olmayı hedefliyor.

Bugüne kadar düzenlenen fuarlardan farklı olarak profesyonellere yönelik önemli etkinlikleri sektörle buluşturan fuar gerçek bir bilgi-paylaşım platformu olarak ziyaretçilerin ezberini bozacak:

- Ekolojik Bilinçlenmede Medyanın Rolü
- Ekolojik Kriz ve Yeni Dünya Düzeni
- Herkes için Erişilebilirlik
- Türkiye’nin Sürdürülebilirlik ve Çevre Politikaları
- Sabiha Gökçen Havaalanı, 212 AVM, Pendorya AVM, Sapphire, One&Ortaköy, Kadir Has Stadyumu Vaka Etüdleri
- Ekonominin Doğası ve Doğanın Ekonomisi
- Eko Binalar ve Enerji Verimliliği: Türkiye Gündemindeki Sorunlar ve Mevzuat
- İstanbul Metropolitan Planlama Sergileri
- Serbest Mimarlar Derneği Üyeleri Sergisi

Tüm Bu Etkinlikler ve Çok Daha Fazlası “Mimarlık, İnovasyon, Tasarım Ve Teknolojinin Yeni Buluşma Noktası”nda!
Buildist, yapı malzemeleri fuarı olmaktan öteye geçerek etkinlikleri ile profesyonellerin bilgi paylaşım merkezi olacak. Fuar süresince önemli isimler çeşitli konularda konferanslar verecekler. Jeffrey Inaba, Roger Narboni önemli yabancı konuşmacılar arasında yer alan isimlerden. Vaka etüdleri etkinliklerinde; Hasan Çalışlar ve Berrin Çetiner (Pendorya AVM), Dilgün Saklar (Sabiha Gökçen Havaalanı), Bahadır Kul (Kadir Has Stadyumu), Gökhan Avcıoğlu (One & Ortaköy), Bünyamin Derman (212 AVM), Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi (Sapphire) profesyonel ziyaretçilerle buluşacaklar.

Özürlüler Vakfı tarafından organize edilen “Herkes için Erişilebilirlik Konferansı” ile mimari engellerin çözümü için yapılması gerekenler masaya yatırılacak. Özürlüler Vakfı bilim kurulu üyesi Y. Mimar Özlem Belir’in moderatörlüğünü yapacağı panelde “erişilebilirlik” konusu, hem özürlü bireylerin hem de bu alanda çalışma yapan mimar, iç mimar, fizyoterapi uzmanlarının katılımı ve çarpıcı örnekler ile ele alınacak.
Medya, ekolojik bilinçlenmede nerede duruyor sorusuna yanıt “Ekolojik Bilinçlenmede Medyanın Rolü” başlıklı panelde,  Barış Doğru, Serkan Ocak, Ayzen Atalay ve Ömer Can Bozkurt tarafından verilecek.
Yerli ve Yabancı Katılımcılar Hedef Ziyaretçisiyle Buluşacak

Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı ile sektörlerinde lider firmaların 40.000’e yakın ziyaretçiyle buluşması bekleniyor. Fuarda alanlarında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri bir araya gelecek. Fuar, katılımcılara ileriye dönük satış bağlantıları kurmaları için çok önemli bir zemin sunacak.

Buildist 3 Yıl İçinde Moskova Fuarı’ndan Sonra Bölgenin İkinci Büyük Fuarı Olacak

Balkanlar, eski Sovyet Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgelerinden katılımı hedefleyen Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı, bölgenin önemli iş potansiyellerinden birini oluşturacak bir buluşma noktası gerçekleştirecek. Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı’nın bu coğrafyada 3 yıl içinde Moskova Fuarı'ndan sonra bölgede markalaşmış en büyük ve en önemli fuar olması hedefleniyor. İstanbul’a yeni bir uluslararası etkinlik kazandırma amacı doğrultusunda hedef  coğrafyalarda yapılacak uluslararası iletişim çalışmaları ve ticaret odaları ile yapılacak işbirliği anlaşmaları sayesinde, Buildist katılımcılarına aradıkları yüksek nitelikli ziyaretçi profilini sunacak.

Yaratıcı Çözümler ve Yenilikler

Fuar alanı içinde yapılacak özel düzenlemeler, fuar girişindeki yaratıcı çözümler, fuar alanında birebir buluşma ortamlarının yaratılması, piyasaya sürülen yeni ürünlerin özel bir işaret ile belirginleştirilmesi ve yapı malzemesi üreticilerinin sosyal sorumluluk çalışmalarını sektör ile paylaşmalarını sağlayacak sosyal sorumluluk alanı Buildist'in sunduğu yeniliklerden bazıları.

Buildist'te Ödül Törenleri

Buildist dört farklı ödül törenine de ev sahipliği yapacak:

• Arkitera Genç Mimar Ödülü 2010 Ödül Töreni
• Arkitera İşveren Ödülü 2010 Ödül Töreni
• RAF Ödülü 2010 Ödül Töreni
• İntera İç Mekan Ödülleri 2010 Ödül Töreni

Buildist sektör için yeni bir soluk olacak
Arkitera Mimarlık Merkezi Kurucu Ortağı Ömer Yılmaz Buildist hakkında şunları söyledi: “Bugüne kadar Arkitera olarak 50.000’in üzerinde sektör profesyonelini, mimarlık öğrencisini ve mimarı, işleriyle dünya çapında ün yapmış 120 yabancı ve 100’e yakın yerli mimarla buluşturduk. Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı ile sektörel misyonumuzu bir adım öteye taşıyoruz. Sektör için yeni bir soluk olacağına inandığımız Buildist’in Ortadoğu’nun yeniden yapılanmasında Türkiye’nin üstleneceği kilit role de büyük katkılar sunacağına inanıyoruz.”


Geri Dön