19 / 04 / 2024

Bülent Arınç: Kıbrıs'a daha fazla yatırım yapılsın!

Bülent Arınç: Kıbrıs'a daha fazla yatırım yapılsın!

Eskişehir merkezli Cardin Concept İzko Mobilya Mağazası, Girne'den sonra ikinci şubesini Lefkoşa'da açtı. Mağazanın açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Annç yaptı. Arınç; "Kıbrıs'a daha fazla yatırım yapılsın" dedi...



Eskişehir merkezli Cardin Concept İzko Mobilya Mağazası, Girne'den sonra ikinci şubesini Lefkoşa'da açtı. Mağazanın açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Annç yaptı. Törende KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, milletvekilleri, Cardin ve İzko yetkilileri hazır bulundu. 


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk iş adamlarından, KKTC'ye daha fazla yatırım yapmalarını istedi. Lefkoşa Cardin Concept-İzko Mağazası'nın açılışında konuşan Bülent Arınç, KKTC'nin kalkınmasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, ülkede yapılan yatırımlara değindi. Bülent Arınç, Türkiye olarak KKTC'ye su projesi, altyapı ve havalimanı gibi yatırımlar yaptıklarını ancak Türkiye'deki iş adamlarından da daha fazla yatırım beklediklerini kaydetti. Arınç, "Hizmetlerin yanı sıra ticaret yatırımlarıyla yaşam kalitesini de arttırmak lazım. İş adamlarımız konuşmuyorlar, iş yapıyorlar. KKTC'nin bu güzel şehrine her evin ihtiyacı olan mobilyanın en güzelini getirmişler. Hayırlı, bereketli işler yapacaklar" dedi. Arınç, KKTC ile Türkiye arasında yapılan bir anlaşma ile de vakıf eserlerinin onarımı, rehabilitesi ve restorasyonu gerçekleştireceklerini kaydetti. 


CİRONUN YÜZDE 25'İ İHRACAT 

Cardin Concept Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, şube sayılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek sürekli büyüyen bir firma olduklarını söyledi. 2 bin metrekare alanda hizmet veren mağazada tüm Cardin Mobilya ürünlerinin teşhir edildiğini ifade eden Murat Teker, "Türkiye'de şu anda firmalar arasında ilk 10'dayız. Hedefimiz ciro, kalite ve tasarımda ilk 5'e girmek. Yurt dışında şubemizin olmadığı ülkelerde satış noktası oluşturmak istiyoruz. Cardin Mobilya üretim kapasitesi olarak her geçen gün büyüyen bir şirket. Yeni yatırımlarla 65 bin metrekarelik bir üretim sahasına ulaştık. Eskişehir'deki fabrikamızda 600 çalışanımızla sektörde yeniliklere öncü olma peşindeyiz. Ciromuzun yüzde 25'i ihracat kaynaklı" dedi. Murat Teker, mobilyada modada İtalyanlar, seri üretimde Almanlar, pazar payı olarak Çinlilerin bir numara olduğunu, Türkiye'nin ise dünyada ilk 10'a girmeyi hedeflediğini kaydetti. 


KDV ÖNEMLİ SORUN

Mobilyada KDV oranlarının yüksek olduğunu belirten Teker, "KDV yüzde 18. Hammadde girişi ise yüzde 8. Bu da önemli bir kaybı ortaya çıkarıyor. KDV, mobilya sektörünün en büyük sorunundan biri" diye konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön