18 / 04 / 2024

Merit, Çin’in ve Ortadoğu’nun zengin turistini Kıbrıs’a çekecek!

Merit, Çin’in ve Ortadoğu’nun zengin turistini Kıbrıs’a çekecek!

Kıbrıs’ta yedinci otel yatırımını mayıs ayında devreye almayı planlayan Net Holding bünyesindeki Merit International Hotels & Resort, zengin turiste kişisel hizmet verecek...



Merit Turizm Grubu olarak Kıbrıs’a 1990 yılından beri 700 milyon dolar yatırım yapan ve mayıs ayında açılacak Merit Royal ile otel sayısını 7’ye çıkartacak olan Merit International Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, “Merit Turizm Grubu olarak Çinli turistler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki zengin turisti hedefliyoruz. Kıbrıs’ta Ortadoğu’nun zengin turistine de talip olacağız. 2013 yılında KKTC’ye gelecek olan Çinli turist sayısında ciddi oranda bir artış bekliyoruz” dedi. Net Holding bünyesindeki Merit International Hotels & Resort, adadaki yatak kapasitesini 2 bin 500’e çıkartırken Merit International Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, bölgedeki tatil alışkanlıklarını değiştireceklerini iddia etti. Arar, toplam 140 milyon dolar yatırım bedeliyle hayata geçirecekleri son yatırımları Merit Royal hakkında bilgi verirken 510 yataklı otelin ilk bloğunun Mayıs 2013’te hizmete açılacağını kaydetti.

 

Turizmde yeni trend kişisel tercihler

 

Arar, Merit Grubu olarak turizmde kişisel tercihlere büyük önem verdiklerini kaydederek şöyle konuştu: “Merit Lefkoşa otelimizde iş adamları için dolaplarımız var. İş adamları buraya gelip kaldıktan sonra ülkelerine dönerken siyah, lacivert elbiselerini bize veriyorlar, yıkayıp ütüleyip dolaplarına asıyoruz. Bunları yanlarında götürmüyorlar. Diğer gelişinde hiçbir resmi kıyafet almadan otele geliyorlar, kıyafetleri odalarında dolaba asılı olarak onları bekliyor. Merit Crystal Cove’da ise spor kıyafetlerini bırakıyorlar. Biz bu kıyafetlerini bir sonraki gelişleri için hazırlıyoruz. Merit Crystal Cove Hotel açıldığından bu yana 210 kez gelen misafirimiz var. Şimdi Royal ile kişisel tercihleri bir adım öteye taşıyacağız.”

 

Arar, Merit Royal’de zengin turiste özel 70 kral dairesi yaptıklarını, kişi başına 200 metrekare alan düştüğünü de kaydederek müşterinin içkisini kaç buzla içtiği, kullandığı yastık cinsi bile öğrenilip kişiye özel hizmet verileceğini belirtti. Arar, Merit Royal hakkında bilgi verirken “Her şey dahili, a’la carte hizmet kalitesinde yapacağız. Her şey size özel, sizin istediğiniz gibi olacak. Misafirlerimize 1 oda 3 anahtar vereceğiz. Anahtarlardan biri kral dairesini, diğeri özel SPA’yı, bir diğeri sahildeki tam donanımlı kabananın kapısını açacak. CRM sistemiyle her gelen misafirimizi tanıyıp onlara isimleriyle hitap edeceğiz” dedi. Grup, Merit Royal’in açılmasının hemen ardından yaklaşık 200 milyon dolar bütçe ile Maremonte projesine başlayacak.


DÜNYA


Geri Dön