27 / 04 / 2024

Bülent Kerimoğlu: Depreme dayanıklı binalar yapacağız!

Bülent Kerimoğlu: Depreme dayanıklı binalar yapacağız!

CHP Bakırköy Belediye Başkanı adayı Bülent Kerimoğlu, "Biz depreme duyarlılığı arttıracağız ve mutlaka depreme dayanıklı binalar yapacağız. Yaşlılarımıza dönük kültür ve sosyal merkezleri oluşturacağız. " şeklinde konuştu.



CHP Bakırköy Belediye Başkanı adayı Bülent Kerimoğlu, YURT'a projelerini anlattı. 


¦ Ulaşım sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? 

Metrodan, metrobüsten aktarım istasyonları oluşturup, deniz otobüsüne kadar raylı sistem ile trafiği rahatlatacağız. İnsanların denize ulaşması için 'Bakırköylüleri ve halkı sahil ile buluşturuyoruz' projemizi hayata geçireceğiz. 15 mahalleden ring seferler ile Bakırköy sakinlerinin sahile ve meydana ulaşımını sağlayacağız. 

Bakırköy'de deniz otobüsü - marina arasındaki transit sahil yolunun demir parmaklıklarla halk sahilden uzaklaştırıldı. 

Zeytinburnu çıkışında sahil yolunu yeraltına alarak, Ataköy'ü geçtikten sonra sahil yolunu yolun üstüne alacağız. Deniz otobüsü, marina ve Ebu Ziya Caddesi arasında geniş bir meydan yaratacağız. 



DEPREME DAYANIKLI BİNALAR YAPACAĞIZ 

¦ Belediye Başkam Adayı olarak, Bakırköy için diğer projelerinizi anlatır mısınız? 

10 yıl devam eden başarılı belediyeciliği devam ettireceğiz. Eğitim alanında etüt merkezlerimiz ücretsiz hizmet verecek. Barınma sorunu olan öğrencilerimize yurtlar yapacağız, halen devam eden burslarımızı daha çok sayıda öğrencimize ulaştıracağız. Yaşlılarımıza dönük kültür ve sosyal merkezleri oluşturacağız. Her mahallemizde bir kreş açacağız. Bu hem çalışan annelere için kolaylık sağlayacak hem de o kreşlerde çalıştıracağımız kadınlarımız için de istihdam olanağı sağlayacak. Ayamama Deresinin ıslahı ve rekreasyon alanlarının düzenlenmesi de yıllardır çözülemeyen sorulardan biri. Osmaniye'de bir botanik parkımız var, ikincisini Ayamama Deresi'nde yapacağız. Orada bir gölet yapacağız ve insanlarımız keyifle burada vakit geçirecek. Ataköy'de 50 metre kıyı şeridi sınırını ihlali eden yapılaşma, devasa kuleler, plazalar, oteller olarak devam ediyor.Bu yapılaşma Ataköylünün,Bakırköylünün denizden gelen esintisini engellemek değil midir? Bu kadar yüksek dikey yapılaşma deprem kuşağının üstündeki bir kente ve elbette Bakırköy'e tehlikeden başka ne katabilir? 


¦ Bakırköy'de Kentsel Dönüşüm nasıl olacak? 

Biz depreme duyarlılığı arttıracağız ve mutlaka depreme dayanıklı binalar yapacağız. Yurttaşlarımız evlerinden taşınırlarken mutlaka taşınma ve kira desteğinde bulunacağız. Devasa kuleler yaparak değil belki bir iki kat arttırarak dönüşümü gerçekleştireceğiz. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön