19 / 04 / 2024

Bülent Kerimoğlu kimdir?

Bülent Kerimoğlu kimdir?

Bülent Kerimoğlu, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı Bülent Kerimoğlu kimdir? İşte Bülent Kerimoğlu'nun biyografisi...



Bülent Kerimoğlu kimdir?

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, belediye başkan adayları belirlendi. CHP'nin 2014 yerel seçim listesine göre Bakırköy Belediye Başkan adayı Bülent Kerimoğlu oldu. Peki Bülent Kerimoğlu kimdir?


Bülent Kerimoğlu biyografi..

Bülent Kerimoğlu 1970 yılı Ardahan – Damal doğumlu. İlk orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 1985–1991 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Tıp Doktoru olarak mezun oldu.

 

Bülent Kerimoğlu, 1992–1997 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi'nde ihtisas yaptı. Asistanlık döneminde 1994-1995 yılları arasında General Medical Council (UK)'ın denizaşırı ülkelere verdiği bursu kazanarak 16 ay İngiltere Leeds Klingbeck Hospital Pediatric Kalp Göğüs Cerrahisi Merkezi'nde Research fellow olarak çalıştı.

 

Bülent Kerimoğlu, 1999 yılında Diyarbakır'da askerlik yükümlülüğünü tamamladı. 

 

10 yılı aşkın bir süre İstanbul'un değişik hastanelerinde uzman hekim olarak görev yaptı. Halen hekim arkadaşları ile ortak olarak kurdukları Esenyurt Avrupa Cerrahi Tıp Merkezi'nde başhekimi ve yönetim kurulu başkanı olarak çalışmaktadır.

 

Bülent Kerimoğlu, İyi derecede İngilizce biliyor.

 

Esenyurt Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği şube başkanı olup, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği, Hasta Haklarını Koruma Derneği ve Türk Tabipleri Birliği üyesidir. Dr. Kerimoğlu aynı zamanda Lozan Mübadilleri Derneği üyesidir. 

 

Op.Dr. Bülent Kerimoğlu Ömür Kerimoğlu ile evli ve "Ulgar" isminde bir erkek çocuğu var. Ömür Kerimoğlu Tekirdağ Malkara doğumlu olup röntgen teknisyeni ve iç mimardır.



Geri Dön