25 / 04 / 2024

Bülent Sümer ve Emin Gözü Mardin'de 5 yıldızlı otel yapıyor!

Bülent Sümer ve Emin Gözü Mardin'de 5 yıldızlı otel yapıyor!

Tarihi ve kültürel varlıklarıyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Mardin'de turizm yatırımları hız kazanmaya başladı



Turizmin gözde şehri Mardin'de 5 yıldızlı yeni bir otel daha yapılacak. Tarihi ve kültürel varlıklarıyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Mardin'de turizm yatırımları hız kazanmaya başladı. Özellikle yerli turistlerin yoğun talep gösterdiği ve özellikle bahar aylarında konaklama sıkıntısının yaşandığı Mardin, ikinci 5 yıldızlı oteline kavuşuyor.

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çabuk Mahallesi'nde mülkiyeti Hazineye ait 27 bin 500 metre karelik arazinin, "turizm tesis alanı" olarak gerekli düzenlemenin yapılarak, 5 yıldızlı otel inşası koşuluyla Alibaba Turizm Seyahat Tic. A.Ş'ye 49 yıl süreyle verilmesine ilişkin Mardin İl Yatırım Komisyonunun kararı uygun bulundu.

32 milyon liraya mal olacak 200 oda ve 400 yatak kapasiteli Mardia Oteli'nde, 250 kişilik lobi salonu, 300 kişilik birinci sınıf lokanta, 250 kişilik ikinci sınıf lokanta, 3 satış mağazası, bir okuma ve kültürel etkinlik odası, bir bilardo odası, bir kapalı yüzme havuzu, bir açık yüzme havuzu, 200 kişilik konferans salonu, 300 kişilik çok amaçlı salon, 3 adet seminer ve çok amaçlı salon, 200 kişilik sinema ve tiyatro salonu, 100 kişilik diskotek salonu, bir sauna, çok amaçlı aletli spor ve jimnastik salonu, 200 araçlık otopark, 2 kafeterya, 3 snack bar, 100 kişilik kahvaltı salonu yer alacak. Otel, 120 kişiye istihdam sağlayacak."

İş adamı Bülent Sümer ve Emin Gözü tarafından iki ay önce yapımına başlanılan Mardin'in ilk 5 yıldızlı oteli 15 milyon dolara mal olacak. Gelecek yıl hizmete açılacak otel, Erdoba Resort Conventıon Center adı ile işletilecek.
AA

Geri Dön