24 / 04 / 2024

Bülent Tüfenkci: Akkuyu Türkiye'nin gücünü gösteriyor!

Bülent Tüfenkci: Akkuyu Türkiye'nin gücünü gösteriyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada, "Akkuyu Türkiye'nin gücünü gösteriyor" dedi.




Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temelinin atıldığını belirterek, "İnşallah santral hizmete girdiğinde Türkiye, enerji ihtiyacının bir bölümünü nükleer santralden karşılayacak ama en önemlisi nükleer gücü kullanan ülkeler sınıfına girecek. Bu esasında Türkiye'nin gücünü gösteriyor. 20 milyar dolarlık bir yatırım. Bu yatırımı yabana atmamak lazım." diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2017 yılında kaydettiği yüzde 7,4'lük büyüme ile bir başarı hikayesi yazdığını söyledi.

Bazı kesimlerin bu başarıyı gölgelemek için çeşitli bahaneler ortaya atabileceğini belirten Tüfenkci, "Baktığınız zaman gerçekten de bütün zorluklara rağmen dünyada ikinci büyümeyi yakalamış bir ülke var. Üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi var." dedi.

- "Akkuyu Türkiye'nin gücünü gösteriyor"

Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılımıyla Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temelinin atıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye, nükleer santral temelini attı ve dünyada sayılı ülkeler arasına girdi. İnşallah bu nükleer santral hizmete girdiğinde Türkiye, enerji ihtiyacının bir bölümünü nükleer santralden karşılayacak ama en önemlisi nükleer gücü kullanan ülkeler sınıfına girecek. Bu esasında Türkiye'nin gücünü gösteriyor. 20 milyar dolarlık bir yatırım. Bu yatırımı yabana atmamak lazım. 'Hani Türkiye büyüyorsa biz niye hissedemiyoruz.' diyenlere önemli bir cevap. Malatya çevre yolunu, bölünmüş yolları hep beraber gezdik, oradaki çalışmaları gördük. Sanayi yatırımlarına baktığımızda ise önümüzde organize sanayi bölgeleri var. Oradaki doluluk oranlarına, kapasite kullanım oranlarına baktığımızda gerçekten en güzel cevabı oraların verdiğini görüyoruz."


Geri Dön