25 / 04 / 2024

Burç Halife'de metrekare fiyatları 27'den 8 bin dolara geriledi!

 Burç Halife'de metrekare fiyatları 27'den 8 bin dolara geriledi!

Dubai'deki Burç Halife kan kaybediyor. Bina sakinleri sıkı güvenlik önlemleri ve dakikalar süren asansör yolculukları yüzünden canlarından bezdi. 2010'da açıldığında 27 bin dolar olan metrekare fiyatları 8 bin dolara gerileyerek İstanbul'un bile altına in



Yatırımcıların son dönemdeki gözdesi Dubai'de emlak piyasası zor günler yaşıyor. Bunun en büyük kanıtı da, şu an açık ara dünyanın en yüksek binası olan ve Dubai'nin simgesi haline gelen Burç Halife'deki daire fiyatları. 2010 yılında açıldığında dünya çapında büyük sükse yapan proje bugün farklı nedenler yüzünden gözden düşmüş durumda. ABD'li Wall Street Journal'ın haberine göre kriz öncesinde projedeki evlerin metrekare fiyatı yaklaşık 27 bin dolarken, şu an bu fiyat 8 bin dolarlara kadar geriledi. Bu da tam yüzde 70'lik bir düşüşe işaret ediyor. Diğer yandan bakıldığında Burç Halife'de fiyatlar bugün İstanbul'da inşa edilen yeni projelerle kapışır hale geldi. Proje yetkilileri gazeteye verdikleri bilgilerde, binanın yüzde 80'inin dolu olduğunun altını çizerken, herhangi bir sorun öngörmediklerini belirtti. Burç Halife'nin gözden düşmesinin en büyük nedeni olarak ekonomik kriz gösteriliyor. Ama tek neden bu değil.


1.5 MİLYAR DOLAR YATIRIM

BURÇ Halife sakinlerine göre, binaya giriş çıkışlarda uygulanan yüksek güvenlik uygulamaları, uzun asansör sıraları ve yüksek aidatlar insanı canından bezdirmiş durumda. Burj Khalife, şu an dünyanın en yüksek binası unvanına sahip. 163 katta yaklaşık 903 dairenin bulunduğu projenin yüksekliği 828 metre. Yaklaşık 5 yılda inşa edilen ve Ocak 2010 tarihinde resmi açılışı yapılan binanın toplam maliyetinin de 1.5 milyar dolar civarında olduğu konuşuluyor.

Akşam




Geri Dön