20 / 04 / 2024

Burdur'da 2400 kişilik yurtların yapımı tamamlanıyor!

Burdur'da 2400 kişilik yurtların yapımı tamamlanıyor!

Burdur'da toplam 2400 öğrenci kapasiteli KYK yurtlarının inşaat çalışmaları devam ederken, diğeriyle ilgili sürecin tamamlanması planlanıyor.



AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur bölgede yapımına devam edilen ve yapılması planlanan öğrenci yurtları hakkında basın açıklamasında bulundu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Burdur Merkez Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesinde yapımı süren yurt hakkında açıklamalarda bulunan Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, "Üniversitemiz kampüs alanı içerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapımı gerçekleşen ve proje maliyeti 48 milyon 221 bin TL olan 1000 kişilik yurt inşaatımız hızla devam etmektedir. A, B ve C olmak üzere 3 bloktan oluşan inşaatta, A ve C bloklarda çatı imalatı, B blokta 1'inci kat kolon perde yapımı devam etmektedir. Sosyal tesiste ise 2'nci kat kolon perde yapımı devam etmekte olup, yönetim binası yapımı da hızla devam ediyor. İnşaatın fiziki gerçekleşme oranı yüzde 34'tür. Çalışmaların hızla tamamlanarak, öğrencilerimizin hizmetine sunulması için takibine devam edeceğiz" diye konuştu.

Özçelik ve Uğur, Bucak'ta yapımı süren KYK yurdu hakkında "Bucak ilçemizde 2018 yılında tamamlanması planlanan ancak yüklenici firma tarafından yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı yavaşlayan 500 kişilik yurt inşaatının hızlandırılarak tamamlanması için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile görüşmeler gerçekleştirdik. Yurt binamızın fiziki gerçekleştirmesi yüzde 44'tür. Yapılan görüşmelerden sonra 2019 Ekim ayında işin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından devri alınmış olup, yüklenici firmaya 500 gün ek süre verilmiştir. Yurt inşaatının hızla tamamlanması için takibimiz devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Özçelik ve Uğur, Burdur merkezde yapılması planlanan 900 kişilik KYK yurdunun ihalesinin gerçekleştiği, itiraz süreci sonrasında yer teslimi yapılacağı kaydedildi.


Geri Dön