19 / 04 / 2024

Burdur'da kentsel dönüşüm başladı!

Burdur'da kentsel dönüşüm başladı!

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Depremevleri'nde yıkımların tamamlanacağını ve kentsel dönüşümün ilk etabının başlamış olacağını kaydetti Burdur'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında Depremevleri bölgesinde yıkım çalışmaları başladı...



Yıkım çalışmalarını takip eden Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Memurevleri diye bilinen konutların bir kısmının Burdur Belediyesi'nin mülkiyetine geçtiğini, bölgenin tamamının Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan kapsamına alındığını söyledi. 


Hazine'ye ait blokların da belediye bünyesine geçmesinin söz konusu olduğunu anlatan Başkan Akkaya, Depremevleri'nde kısa süre sonra yıkım işleminin tamamlanacağını ve kentsel dönüşümün ilk etabını başlatmış olacaklarını kaydetti. Mülk sahipleriyle anlaşma başlatılacağını aktaran Başkan Akkaya, "Öncelikle buranın imar planı çıkarılacak. Projeler hazırlanacak. Konutlar ne kadar olacak, nerelere yapılacak bunlar belirlenecek" dedi. 

Kentsel dönüşüm alanı içerisinde evi olanlara 80 metrekare büyüklüğünde daireler vereceklerini vurgulayan Başkan Akkaya, "75 dönümlük alanda yaklaşık 1200 konut yapmayı planlıyoruz. 80, 110 ve 140 metrekare büyüklüğünde konutlar da üreteceğiz. 


Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahipleri mağdur edilmeyecek. Burası modern bir kent olacak" diye konuştu. 


Konutlar yapılana kadar mülk sahiplerini geçici konutlara yerleştirileceklerini anlatan Akkaya, geçici konutlara yerleştirilmeyen hak sahiplerine ise kira yardımı yapılacağına işaret etti. Vatandaşların, Burdur'daki toplu konutların devamı şeklinde kentin girişinde güzel bir görüntüyle karşılaşacaklarına vurgu yapan Akkaya, binaların sosyal donatı alanları, çocuk oyun parkları, diğer sosyal aktivitelerin yapılabileceği mekanları bulunacağını belirtti. 

Projenin tamamlanmasıyla kentin modern bir görünüme kavuşacağını vurgulayan Akkaya, "İlk etap çalışmaları hemen başlayacak. Bütün bölgeyi birden yapmak istemiyoruz. İlk etapta 200-250 konutluk çalışma olacak. Burayı tamamladıktan sonra vatandaşlar kentsel dönüşümün yapıldığını ve yapılabileceğini görecekler. Ondan sonra 2 ya da 3 etapta burayı tamamlayacağız. Bölgedeki 75 dönümlük alanda yaklaşık 1200 konut yapmayı planlıyoruz" dedi. 


Habertürk Ek


Geri Dön