18 / 04 / 2024

Burdur'da köylere yatırımlar devam edecek!

Burdur'da köylere yatırımlar devam edecek!

Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, il genelinde köylerin kilit parke ile donatılacağını, köylerin tamamında ise içme suyu çalışmalarının tamamlamak istediklerini açıkladı.



Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, il genelinde köylerin kilit parke ile donatılacağını, köylerin tamamında ise içme suyu çalışmalarının tamamlamak istediklerini açıkladı. 1 Kasım Genel Seçimlerinin Türkiye'ye ve Burdur'a hayırlı olmasını dileyen İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya; "seçimler hizmet için bir araçtır. Demokratik bir şekilde seçim yapıldı. Halkımız bir karar verdi. Bu karar doğrultusunda hükümetimizin bize göndermiş olduğu bütçeler ölçüsünde biz hizmetimize devam edeceğiz" dedi. 


BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK

2015 yılında başarılı bir hizmet yılı geçirdiklerini dile getiren İGM Başkanı Osman Karakaya: "2015 yılı hizmet açısından çok verimli bir yıldı. Çok başarılı hizmetler yaptık. Hizmet etmediğimiz köy yoktur desek yeridir, inşallah önümüzdeki görevimiz süresince de bütün çalışmalara devam edeceğiz. 2015 yılı bütçemizin 46 milyon bütçemizin üzerine 8 ve 4 milyon TL daha ek bütçeler gelmişti. Bunlar da çok iyi şekilde değerlendirerek, köylerimize yatırımları en iyi şekilde yaptık " diye konuştu.


BÜTÜN KÖYLER KİLİT PARKE İLE DONATILACAK

Burdur'un tüm köylerine kilit parke döşendiğini anlatan Başkan Karakaya: "Önceliğimiz bütün köylerin kilit parke il donatılmasıdır. Tüm köy içi yolları kilit parkeye geçirmek istiyoruz ama tabi bu çok büyük bir iştir. Hemen bir sene de yapamayabilir ama önümüzdeki 3 yıl içinde köylerimizin birçoğunun tüm sokaklarını kilit parke yapıp, hem asfaltın bir sonraki maliyetinden kurtaracağız hem de köylerimiz için daha düzgün yollar yapılmış olacaktır" dedi.


GÖRÜŞMELERİMİZ HEP BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLDU

2016 yılı bütçe görüşmelerinin birlik ve beraberlik içinde olacağını söyleyen Başkan Karakaya; "Bizim tüm görüşmelerimiz birlik ve beraberlik içinde oldu. Parti gözetmeksizin hiçbir görüşmemizde bir yükselen ses veya sıkıntı olmadı. Bu sene de aynı olacaktır diye tahmin ediyorum. Gelen parayı en uygun şekilde ne ekonomik şekilde nasıl harcayabiliyorsak, yine aynı şekilde harcayacağız. Onu hizmete dönüştürmeye çalışacağız. Bu sene istikrarlı bir hükümet olacak, bizde iyi bir para geleceğini düşünüyoruz, ona göre bütçemizi yapacağız" şeklinde konuştu.


'İÇME SUYU OLMAYAN KÖY BIRAKMAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Köylerde içme suyu çalışmalarını tamamlamak istediklerini dile getiren Başkan Karakaya: "Bizim önemsediğimiz en önemli yatırım içme suyudur. İçme suyu olmayan köy bırakmamayı düşünüyoruz. Çok az köyümüz var, onu da bu sene bitiririz inşallah, bunun haricinde yapılan düğün salonlarına katkıda bulunuyoruz. Bunun için tüm köylerimizin emek vermesini, işe başlamalarını istiyoruz. Bu olduğu sürece bizler yardımlarımızı yapıyoruz" dedi.


KÖYDEKİ ÇÖPLER, ŞEHİRDEKİ GİBİ TOPLANACAK

Köylerdeki tüm çöplerin, kapanan belediyelere ait olan çöp toplama aracıyla, kent sisteminde olduğu gibi toplanacağını açıklayan Başkan Karakaya: "Seçimlerden önce çöp toplama işine girdik, bunu daha da iyi bir şekilde yapıp, tüm köylerimizde şehirde köyler nasıl toplanıyorsa, aynı şekilde sistemini gelecek yıl hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunun için her köyümüze yine verilen çöp konteynerleri alındı. Kapanan beldelerimizdeki çöp toplama araçları ile beraber, birliklerimiz vasıtasıyla çöpler toplanacak, Burdur Belediyesi'nin zaten geri dönüşüm projesi vardı. Eğer Burdur Belediyesi Katı Atık Bertaraf Projesi'ni hayata geçirirse, bizler tabi ki destek veririz. Zaten köylerimizde çöpler toplanıyor, oraya çöpleri aktarırız" şeklinde konuştu.


Habertürk


Geri Dön