26 / 04 / 2024

Burdur'da özel şirketler tarafından yapılan arsa değişikliği iptal edildi!

Burdur'da özel şirketler tarafından yapılan arsa değişikliği iptal edildi!

Burdur'da Özel şirket tarafından para istenen vatandaşların ödeme yapamaması durumunda arsalarının daha kötü yerlerle değiştirildiği, iyi bölgedeki arsaların ise satıldığı iddialarında son durum; uygulama iptal edildi...



Burdur’da CHP’li belediyenin imar uygulaması arapsaçına döndü. Vatandaşın tepkisini çeken uygulama iptal edildi. Belediye Başkanı Ali Orkun Encengiz isehenzü iddialara ve olaylara ilişkin açıklama yapmadı. 

BURDUR Belediyesi tarafından Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde özel şirketlere yaptırılan ve vatandaşın büyük tepkisi çeken 18 uygulamasının iptal edildiği ileri sürüldü. SABAH Akdeniz daha önce 'Burdur'da kirli işler' ve 'Burdur'da isyan sürüyor' başlığıyla tartışmalı uygulamayı gündeme getirmişti. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; özel şirket tarafından para istenen vatandaşların ödeme yapamaması durumunda arsalarının daha kötü yerlerle değiştirildiği, iyi bölgedeki arsaların ise satıldığı iddiaları tepkilere sebep olmuştu.

ÜSTÜ KAPATILIYOR

Konuya ilişkin açıklama İyi Partili Encümen Üyesi Mesut Özcan'dan geldi. Özcan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada uygulamanın iptal edildiğini belirtti. CHP'li Başkan Ali Orkun Ercengiz'in ise hala açıklama yapmaması tepkilere neden oldu. AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, yöneticilerin iptali açıklayacak cesaretleri olmadığına dikkat çekti. Mengi, "Bölge halkının ağır itham ve iddiaları ne yazık ki vicdanları yaraladı. İptal işlemi ise vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeyi amaçlayan bir girişim olmayıp, günü kurtarma girişimidir. Neden bu gün 18 uygulamasının sessiz sedasız üstü kapatılmak isteniyor? 18 uygulamasının tahsilat memurluğunu yapan harita mühendisine iş bıraktırılarak aynı zamanda sorumluluğu da ona yükleyerek bu işten kurtulunacak mı" şeklinde konuştu.

ŞİMDİ NE OLACAK

18 uygulamasının iptal edilmesinden sonra AK Partili üyeler uygulamadan dolayı mağduriyet yaşanların durumunun ne olacağını sordu. İptal edilen yerlerin nereler olduğunu bilmeyen üyeler, Ercengiz'den açıklama yapmasını talep etti. Daha önce 18 uygulaması yapılan yerlerin durumu ve uygulamanın akıbeti ile vatandaşlardan istendiği ve alındığı iddia edilen paraların ne olacağı merak ediliyor. 


Geri Dön