25 / 04 / 2024

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımı TBMM gündemine taşındı.



CHP İstanbul Milletveki Mahmut Tanal, Şırnak'ta  TOKİ  tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımına ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP'li Mahmut Tanal sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Tanal, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve T.B.M.M. İçtüzüğünün 96. maddeleri gereğince saygılarımla talep ederim" dedi. Mahmut Tanal, "Ülkemizde 2015-2016 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından terör unsurlarına karşı yapılan Hendek Operasyonları sırasında vatandaşlarımıza ait çok sayıda ev zarar görmüş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Operasyonların ardından TOKİ tarafindan evleri zarar gören vatandaşlara ev temin edileceği ve mağduriyetlerinin giderileceği açıklanmış olmasına rağmen mağduriyetleri giderilmemiş vatandaşların olduğu iddiaları mevcuttur" diye konuştu.

Şırnak ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM de!

CHP İstanbul Milletveki Mahmut Tanal'ın soruları şu şekilde:

1. Bakanlığınıza bağlı Toplu Konut İdareleri (TOKİ) tarafından Kasım 2002 tarihinden işbu soru önergesi tarihine kadar yapımı tamamlanmış ve teslim edilmiş konut sayısı kaçtır? Bu konutların illere göre dağılımı nasıldır? 

2. Hendek-Barikat Operasyonları sonrası evleri zarar gören vatandaşların mağduriyeti giderilmesi amacıyla bölgede yapılması planlanmış konut sayısı kaçtır? Bu konutların ne kadarı tamamlanmış ve teslim edilmiştir? Şırnak ili genelinde teslimi tamamlanmış ve inşaatı devam eden ev sayısı kaçtır? 

3. Şırnak ili genelinde Hendek operasyonları sonrası yapımına başlanmış ve teslim edilmiş konutların vatandaşa tesliminde izlenen yol haritası nasıldır? Evleri zarar gören tüm vatandaşların mağduriyeti giderilmiş midir? Evlerin vatandaşlara teslimi hangi yöntemle yapılmıştır? Kura yöntemi yerine kayırmacılık yapıldığı iddiası doğru mudur? 

4. Şırnak'ta TOKİ konutlarında kayırmacılık, usulsüzlük iddiaları hakkında bakanlığınız tarafından yapılmış bir soruşturma var mıdır? Şayet var ise soruşturma sonucu ne olmuştur? 

5. Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konut ve işyerlerinin merkezi ve değerli olanlarının siyasi bağlantıları olanlara kayırmacılık ile verildiği iddiası doğru mudur? 

6. Şırnak ilinde yapılan TOKİ konutlarında “etap” belirlemesi neye göre yapılmaktadır? Mağdur vatandaşların “etap dışı” bırakıldıkları için mağdur oldukları iddiası doğru mudur?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön