27 / 04 / 2024

Son 17 yılda TOKİ tarafından yapılan konutlar TBMM gündeminde!

Son 17 yılda TOKİ tarafından yapılan konutlar TBMM gündeminde!

2003-2020 yılları arasından TOKİ tarafından yapılan konutlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, 2003-2020 yılları arasından  TOKİ  tarafından yapılan konutlara ilişkin soru önergesi verdi. Kabukcuoğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, ''Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla'' diye konuştu. 

Kabukcuoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: Ulusal basında (Erdoğan Sağlam: 27.04.2021) tarihinde yer alan habere göre, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tasfiye edilen Toplu Konut Fonu tarafından yürütülen hizmetleri devam ettirmek amacıyla 1990 yılında 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu'na eklenen maddelerle kuruldu. Halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ve kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurumdur. Dar gelirlilerin konut sorununu kamu arazileri ve finansman olanaklarını da kullanarak çözmek olarak tanımlanmıştır. TOKİ son dönemlerde konut üretiminin dışındaki alanlara da girmiştir. Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle neredeyse tüm yetkileri bünyesinde toplayan TOKİ, kentsel dönüşüm uygulamalarında finansman ve yasal güçleri nedeniyle bazı şirketlerle işbirliği içinde olup, merkezi kuruluş durumuna gelmiştir." 

Son 17 yılda TOKİ tarafından yapılan konutlar TBMM gündeminde!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları:
1-TOKİ tarafından yaptırılan konutlar arasında üst gelir gruplarına yönelik olanların varlığı bilinmektedir. 2003-2020 yıllar arasında TOKİ tarafından yapılan konutların ne kadarı üst gelir grubuna yönelik yapılmıştır? 
2-2003-2020 yılları arasında TOKİ tarafından üretildiği belirtilen konutların ne kadarı için yapı kullanma izni alınmıştır? 
3-2003-2020 yılları arasında TOKİ'ye ne kadar hazine arazisi tahsis edilmiştir ve bunlara herhangi bir bedel ödemiş midir? 
4-TOKİ kaynakları ne kadarı yoksul ve dar gelirli vatandaşlara yatırım olarak dönmektedir? Yıllar içerisindeki dağılımı nasıldır? 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön