26 / 04 / 2024

Burhan Felek Voleybol Salonu yenileniyor

Burhan Felek Voleybol Salonu yenileniyor

Üsküdar'daki Burhan Felek Voleybol Salonu yıkılarak yerine 7 bin sporseveri aynı anda ağırlayacak uluslararası spor kompleksi yapılıyor



Türk voleyboluna 1971'den beri hizmet veren, binlerce sporcuya evsahipliği yapan Üsküdar'daki Burhan Felek Voleybol Salonu yıkılıyor. Yerine 7 bin sporseveri aynı anda ağırlayacak uluslararası spor kompleksi yapılıyor...

Yeni spor kompleksinde 120 yataklı kamp merkezi ve otel, kondüsyon salonu, antreman salonu, plaj voleybolu kortu, kapalı otopark, kafeler ve mağazalar bulunacak.

Üsküdar'da 1971 yılından beri yüzlerce şampiyonaya evsahipliği yapan, binlerce sporcuyu ve sporseveri ağırlayan Burhan Felek Voleybol Salonu'nun yıkımına başlandı. Uluslararası standartlardaki yeni spor kompleksinin temeli ise 5 Şubat'ta atılacak. Yeni spor salonunun Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası standartlarında inşa edileceği belirtilirken yaklaşık 7 bin seyirci kapasiteli olacak. Tesisin içerisinde 120 yataklı kamp merkezi ve otel, kondüsyon salonu, antreman salonu, plaj voleybolu kortu, kapalı otopark, kafeler ve mağazalar bulunacak.

300 günde bitecek

Tesisin 300 gün gibi kısa bir sürede bitirileceği belirtilirken toplamda 35 milyon liraya malolması bekleniyor. Yeni Spor Kompleksi'nin sahası 26,5x40 metre ölçülerde inşa edilecek. Yani ortadan ikiye bölündüğünde iki adet uluslararası saha dörde bölündüğünde ise 4 adet antrenman sahası olarak kullanılabilecek. Aynı anda iki uluslararası maç veya aynı anda dört antrenman yapılabilecek genişlikte olacak. Eski Burhan Felek Spor Tesisinin ölçüleri ise Avrupa kupası bile oynanamayacak boyutlardaydı.

Meltem Günay/Vatan


Geri Dön