24 / 04 / 2024

Burj Al Babas'ın müteahhidi Sarot faaliyete devam edecek!

Burj Al Babas'ın müteahhidi Sarot faaliyete devam edecek!

Bolu'da hayata geçirilen ve sosyal medyada tartışma konusu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflasına karar verdi. Bugün ise şirketin, iflasına karar verilen otel ve devremülkleriyle ilgili, alacaklılar bir toplantı düzenlendi. 



Sözcü gazetesinden Ümit Türk'ün haberine göre, Bolu Mudurnu’da 750 bin metrekare arazi üzerinde 200 milyon dolar yatırımla inşa edilen Burj Al Babas adlı projenin sahibi şirket için mahkeme geçtiğimiz günlerde iflas kararı verdi.

131 ALACAKLI KATILDI

Çağlayan Adliyesi’nde 1. İflas Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya aralarında iflas eden Sarot Turizm Otel Gayrimenkul A.Ş., ile iş yapan şirketler ile devremülk alanların bulunduğu 131 alacaklı ile şirket avukatları katılım gösterdi. Toplantıda 50 milyon TL alacak kaydı yaptırıldı.

Daha sonra ise faaliyet izninin verilip verilmeyeceği hususu oylamaya sunuldu. Bu arada söz alan şirket avukatı, alacaklılara, faaliyet izni vermeleri halinde oteli Haziran’a kadar bitirmiş olacaklarını ve ödemelerin hızlandırılacağını belirtti.

Daha sonra gerçekleştirilen oylamada, alacaklılar oy çokluğu ile ikinci alacaklılar toplantısına kadar şirket faaliyetinin devam ettirilmesi kararı verildi. Ayrıca gerçekleştirilen oylama ile, tasfiyenin iflas müdürlüğü tarafından ikinci alacaklılar toplantısına kadar yürütmesine de karar verildi. İkinci alacaklılar toplantısının iki ay sonra yapılacağı bildirildi.

Burj Al Babas projesi için karar günü!

Mudurnu'daki şato evlerin inşaatına ve satışına izin!


Geri Dön