27 / 04 / 2024

Burj Al Babas alacaklıları 'projeye devam' dedi!

Burj Al Babas alacaklıları 'projeye devam' dedi!

Çoğunluğu Kuveytlilere satılan ve şato tipi mimarisiyle bilinen Burj Al Babas isimli villa projesinin iflasının ardından alacaklılar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda iflasına karar verilen şirketin projeyi tamamlaması için faaliyet izni verilmesi kararı alındı.



Bolu’da hayata geçirilen ve sosyal medyada tartışma konusu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket, yaptığı 732 şato tipi villanın, 351’ni Kuveytlilere sattı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, projeyi inşa eden Burj Al Babas Termal Turizm Pazarlama İnşaat Taahhüt Limited Şirketi, Haziran ayında konkordato ilan ederek mahkemeye başvurdu. Fakat, İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 9 Kasım 2018 tarihinde şirketin iflasına karar verdi. İflas kararıyla beraber projenin tüm yetkilileri İstanbul 2.İflas Dairesi’ne geçti. İflas Dairesi bugün birinci alacaklılar toplantısı gerçekleştirildi. Çağlayan Adliyesi’ndeki seminer salonunda yapılan toplantıya çoğunluğu Kuveytli olan 100’ü aşkın alacaklı katıldı. Alacaklılar; 224 milyon Türk Lirası alacak kaydı yaptırdı.

KAYYUM RAPOR: 375 ADET VİLLA SATILMAK ÜZERE BEKLEMEDE

Yapılan toplantıda iflas eden projeye atanan kayyumun ön raporu da okundu. Raporda, 732 villanın 375 adetinin satıldığı, 357 adetinin satılmak üzere beklemede olduğu bildirildi. Ayrıca, satışa konu edilebilecek olan 357 adet villanın 135 adetinin villa, 214 adetinin ise devremülke dönüşen villa olduğu belirtildi.

İFLAS EDEN ŞİRKET FAALİYETE DEVAM EDECEK

Toplantıda şirket avukatı söz alarak faaliyet izni verilmesi halinde projeyi öz kaynaklarından yapacaklarını belirterek, iflas kararı kesinleşene kadar alacaklılardan, şirkete izin vermelerini talep attı. Gerçekleştirilen oylamada, alacaklılar oy çokluğu ile ikinci alacaklılar toplantısına kadar şirket faaliyetinin devam ettirilmesine karar verdi.

Burj Al Babas projesi için karar günü!

Burj Al Babas'ın müteahhidi Sarot faaliyete devam edecek!


Geri Dön