26 / 04 / 2024

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!

Bolu’da tartışmalara konu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflas kararı verdi. 732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin yer aldığı projede, ödemelerin yapılmaması şirketi iflas eşiğine sürükledi.



Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 750 bin metrekare arazi üzerinde bulunan şato evleri yapan firma için mahkeme iflas kararı verdi. 

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre, geçen haziran ayında İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulunan Sarot Group bünyesindeki Burj Al Babas Termal Turizm Pazarlama İnşaat Taahhüt Limited Şirketi'ne 3 ay süre verilmişti.  Mahkeme heyeti, 9 Kasım 2018 günü yapılan duruşmada konkordatonun başarıya ulaşma şansı olmadığını belirterek iflas kararı verdi.

40 milyon lira borç

İflas kararını temyize götüreceklerini söyleyen Sarot Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen, şirketin taşeron firmalara 40 milyon lira civarında borcu olduğunu açıkladı. Yerdelen, “732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin yer aldığı projede yabancı yatırımcılara 350 mülk sattık. Ancak seçimden sonra Dubai, Bahreyn, Kuveyt gibi ülkelerden alıcılar taksit ödemelerini yapmamaya başladı. Art niyetli olsak kaçar giderdik. İflas kararını kaldırıp, yapımı başlayan 587 villanın inşaatını tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!

Kamu yararı taşıyor

Son dönemde sosyal medyada projenin eleştirildiğini ifade eden Yerdelen, “2011-2014 yılları arasında araziyi topladık. Ardından İçişleri Bakanlığı'na projemizi sunduk ve ‘Kamu yararı vardır' belgesi aldık. Valilik toprak incelemesini, belediye imar planını yaptı. Daha sonra yabancıların taleplerini dikkate alarak projenin mimarisini geliştirdik. Tasarım yapılırken Galata ve Kız Kulesi'nden de esinlenildi. Bilgisayar başından atıp tutmakla olmaz, gelsinler Burj Al Babas'ı yerinde incelesinler” dedi.

370 bin dolara şato ev

200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projenin internet sitesinde yer alan bilgilerine göre dövizle satışı yapılan villaların fiyatı 370 bin dolar ile 530 bin dolar arasında değişiklik gösteriyor. Devre mülk olarak da kullanılabilen yapıların içinde termal havuz ve sauna bulunuyor.

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!

Proje yasallara uygun

Burj Al Babas projesinin imarlı arsa üzerinde inşa edildiğini söyleyen Mudurnu  Belediye Başkanı CHP'li Mehmet İnegöl ise şu ifadeleri kullandı: “Sosyal medyada dolaşan fotoğraflar yan taraftan ve yukarıdan çekildiği için yoğunluk görünüyor. İmar Kanunu'na aykırı hiçbir işlem yok projede” dedi. Vatandaşların şikayetleri üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığını ve projenin yasalara uygun bulunduğunu belirten İnegöl, arazide hiç ağaç kesilmediğini söyledi. Arap ülkelerinde pazarlanan projenin “gelişmiş bir köy” olarak görülmesi gerektiğini savunan İnegöl, “İlçemizin nüfusu 25 binden 5 bine düştü. Mudurnu'da yeni yatırımlara ihtiyaç var. Su boşa akıyor ve biz de termal turizmine yönelik yatırımları destekliyoruz.”

 

Mudurnu'daki şato evler 2.3 milyon TL'ye satılıyor!


Geri Dön