29 / 03 / 2024

Burj Al Babas projesinde hafriyat dökme ve ağaç kesme suçlaması!

Burj Al Babas projesinde hafriyat dökme ve ağaç kesme suçlaması!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde inşa ettikleri şato tipi evlerle büyük tepki çeken Burj Al Babas projesinin inşaatı sırasında ormanlık alana hafriyat döküldüğü ve ağaç kesildiği ortaya çıktı.



Sarot Gruop'un Bolu’nun Mudurnu ilçesinde şato tipi mimarisiyle tepki çeken Burj Al Babas projesinin inşaatı sırasında ormanlık alana hafriyat döktüğü ve ağaç kestiği ortaya çıktı. Konkordato talebiyle İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirket yöneticileri hakkında Mudurnu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nden İdris Emen'in haberine göre, 2015’te bir şikâyet üzerine Mudurnu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üç şirket yöneticisi hakkında, 2016’da “orman alanlarının işgali, ormandan faydalanma ve orman içinde yerleşilmesi, yapacak nitelikte emval veren ağaç kesme” suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. 

Toplam 6.5 dönümlük orman alanının tahrip edildiği bilgisinin verildiği ddianamede, 82 karaçam ve meşe ağacının söküldüğü belirtiliyor. Ormanlık alana hafriyat döküldüğü, bu nedenle yaklaşık 46 ağacın devrildiği bilgisinin yer aldığı iddianamede, inşaat sırasında ormanlık alanın bir kısmına dikenli tel çekilerek açma ve faydalanma suçu işlendiği yer alıyor. Hazırlanan iddianame sonucunda Mudurnu Asliye Ceza Mahkemesi’nde şirket yöneticileri hakkında açılan sürüyor.

Kendilerine devre mülk satan şirketin iflas ettiğini medyadan öğrendiklerini söyleyen Nilüfer Önce, “2013 yılında 13 bin liraya 1+1 devre mülk satın aldım. Paramın tamamını ödedim. Devre mülkümün 2015’te teslim edilmesi gerekiyordu. Teslim tarihinin üzerinden 3 yıl geçti, devre mülküm hâlâ teslim edilmedi” açıklamasında bulunuyor. Devre mülk için verdikleri paranın iade edilmesi için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyette bulunduklarını söyleyen Mehmet Şahin ise “Devre mülkümüz zamanında teslim edilmediği için yasal olarak paramızı iade edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Mudurnu Burj Al Babas projesinin inşaatı durdu!

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!


Geri Dön