26 / 04 / 2024

Burj Dubai 04 Ocak'ta Dubai'de açılıyor

Burj Dubai 04 Ocak'ta Dubai'de açılıyor

EMAAR, Dünyanın en yüksek binası Burj Dubai'yi  4 Ocak 2010'da açıyor!



Global gayrimenkul sektörünün lider şirketi Emaar "ilk" ve "en"leri inşa etmekteki iddiasını dünyanın en yüksek binası Burj Dubai ile bir kez daha ortaya koyuyor. 

Burj Dubai, yükselen bir güzellik, bir mühendislik harikası olarak karşımıza çıkıyor. 124. katta yer alan gözlem katında nefes kesen, olağanüstü manzarasını gözler önüne sunan Burj Dubai sahip olduğu istatistik oranları ile kayıtlara geçecek.

160 katlı ve 800 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek binası olma özelliği taşıyan Burj Dubai ile ilgili temel özellikler şöyle sıralanıyor;

95 kilometre uzaklıktan Burj Dubai'nin tepe noktası görülebiliyor.
Burj Dubai'nin 124'üncü katı, dünyanın halka açık en yüksek ve dışarıda terası bulunan gözlem katı olan "At The Top, Burj Dubai"nin bulunduğu kat.
160 lüks otel odası ve suite sahip.
12. kattaki ilave dahil 49 ofis katı
57 asansör
1.044 toplam apartman dairesi
3.000 yeraltı park yeri
5.500 kilogram hizmet kapasitesine sahip kule asansörü
31.400 metre ton bazında Burj Dubai'nin temelinde kullanılan çelik inşaat demiri
28.261 Burj Dubai'nin dış cephesini ve iki kanadını oluşturan cepheyi kaplayan cam panellerin sayısı.
15.000 litre kulenin soğutma tesisatında biriken ve bahçe sulamasında kullanılacak olan su miktarı.
19 hektarlık yeşil peyzaj Burj Dubai'nin etrafını çevreliyor.
12.000 binanın yapım aşamasında çalışan işçi sayısı. 

2006 yılında Türkiye pazarına girmesinin ardından Türk gayrimenkul sektörüne de farklı  bir soluk getiren Emaar Türkiye'nin ilk projesi Toskana Vadisi oldu. İstanbul'un hızla yükselen bölgelerinden Büyükçekmece'de yer alan Toskana Vadisi, Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'nin etkileyici manzarasında, tertemiz bir hava ve ılıman bir iklimde, dünya standartlarında tasarlanmış villalarda huzurlu bir yaşam imkanı sunuyor. 

Yatırım bedeli 700 milyon dolar olarak öngörülen projenin 4 fazda tamamlanması planlanıyor. 149 m2 ile  940 m2 arasında değişen alternatiflerin bulunduğu Toskana Vadisi, 12 farklı tipte villa, ikiz villa ve Toskana villa dairelerden oluşan toplam 540 konuttan oluşuyor.

Toplam 174 villadan oluşan ilk fazın anahtar teslimleri 2009 Haziran ayında gerçekleşmiş olup daha küçük metrekareli ikiz villa ve villa dairelerinden oluşan ikinci faz evlerin satışı ise Haziran 2008 itibari ile başladı. 

İstanbul'da, doğayla modern hayatın kaynaştığı kusursuz bir yaşam sunan Toskana Vadisi, 1,7 milyon m2'lik geniş bir alanda gerçekleştiriliyor. Ortak sosyal alanların ve bahçelerin toplam 1 milyon 274 bin m2 olduğu projede, şehir konforunu doğayla iç içe yaşatacak imkanlar şehrin kargaşasından arınmış olarak sunuluyor.  

Toskana Vadisi birçok özelliği ile farklılık gösteriyor. Öncelikle mimarisi ile başlı başına bir fark yaratıyor çünkü proje İtalya'nın Toskana bölgesinden ilham alınarak inşa edildi. Mimarisinin yanı sıra çevre düzenlemesi için de yine Toskana'dan bölgenin bitki örtüsünün simgesi olan kalem servi ve fıstık çamlarının bulunduğu toplam 90.000 ağaç getirildi.

Bunlarla birlikte Toskana Vadisi'nin bölge isimleri de Toskana'da yer alan gerçek şehir ve beldelerden esinlenerek adlandırıldı.  Alba, Empoli, Livorno, Belvedere, Chianti, Ortebello, Floransa, Lucca, Siena ve Pisa Toskana Vadisi'nin 10 farklı bölgesinde yer alan birbirinden renkli isimlerden birkaçı. 

Kendine özgü  tasarımı, mimarisi ve çevre düzenlemesiyle İstanbul'da Toskana esintisi yaratan Toskana Vadisi şimdi ise yaşam ve spor merkezi Dolce Vita Club ile adından söz ettiriyor. Mimar Mahmut Anlar imzası taşıyan Dolce Vita Club, Essporto Health & Fitness Club işbirliği ile hizmet veriyor. Essporto Health & Fitness Club'ın Levent'ten sonra Türkiye'deki ikinci yatırımı olma özelliğini de taşıyan Dolce Vita Club, 5 bin 400 metrekare'si kapalı, 10 bin 500 metrekaresi açık olmak üzere toplam 16 bin metrekare'lik dev bir tesis ile yemyeşil doğanın içinde havuzdan futbola, kuaförden fitness'a, squash'tan çocuk kulübüne geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

Dolce Vita Club'ın yanı sıra Toskana Vadisi Evleri'nde alışverişten restorana, ihtiyaç duyulan herşeyi hayatın tüm renklerini Toskana Çarşısı'nda bulmak mümkün. Toskana Çarşısı, içinde farklı lezzetleri içerecen restoran ve kafe zincirleri ile hem bir lezzet durağı, hem de seçkin markalara ev sahipliği yapacak bir mağazalar mekanı olacak. Toskana Çarşısı"nda 24 saat açık süpermarket, çiçekçi, manav, pastane, bakkal, kasap, şarküteri, kuaför, Türk hamamı, pet shop, kreş, çocuk parkı gibi tüm ihtiyaçlara erişim imkanı kolay bir şekilde sağlanıyor. 

Emaar Türkiye'nin Toskana Vadisi'nden sonra İstanbul'a bir dünya projesi armağan etmeye hazırlanıyor. Libadiye'de hayata geçecek olan ikinci yatırımı için dünyaca ünlü mimarlarla çalışacak olan Emaar Türkiye, projenin hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Dünya çapında seçkin bir yaşam alanı olacak olan Emaar Türkiye'nin ikinci projesi,  İstanbul'un merkezi bir bölgesi olan Libadiye'de, 66 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Konut, alışveriş merkezi, otel rezidanslar bir arada bulunacak şekilde çok amaçlı olarak tasarlanacak projenin çıkış noktasını dünyada örnekleri görülen, bulunduğu şehir ile özdeşleşen, şehrin tüm dünyada tanınmasını sağlayan yapılar oluşturuyor. 

Emaar Türkiye, yine birçok "ilk" ve "en" lere  ev sahipliği yapacak Libadiye projesi ile İstanbul'un bir dünya kenti olarak tanınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.  


Geri Dön