26 / 04 / 2024

Bursa Belediyesi çevre yatırımlarına ağırlık verdi!

Bursa Belediyesi çevre yatırımlarına ağırlık verdi!

Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarına ağırlık verdi. Başkan Recep Altepe, çevreyi korumak ve inşaat firmalarına kolaylık sağlamak için kentin farklı noktalarında hafriyat döküm sahaları oluşturduklarını söyledi.



Bursa'ya yeniden 'yeşil' kimliğini kazandırmak için çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan inşaat atığı hafriyatları kaçak olarak döken firmalara ceza keserken, diğer taraftan kontrollü hafriyat döküm sahalarına Akçalar mevkiinde bir yenisini daha ekledi. 


Büyükşehir Belediyesi, önemli bir çevre meselesini daha çözüme kavuşturuyor. Daha önce Hamitler  TOKİ  konutlarının kuzeybatısında bulunan alanı hafriyat döküm sahası olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, kaçak ve kontrolsüz hafriyat dökülmesinin önüne geçmek için yeni sahalar açıyor. Belediyeden izinsiz kaçak olarak rastgele hafriyat atıklarını çevreye döken firmalara araç başına 146 bin TL para cezası uygulayan Büyükşehir Belediyesi, kaçak dökümleri önlemek amacıyla Akçalar mevkiindeki boşaltılmış bir taş ocağını da Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralayarak hafriyat döküm sahasına dönüştürdü. Bu sayede kentin batı yakasında faaliyet gösteren inşaat firmalarının atıklarım rahatlıkla dökebileceklerini kontrollü bir saha da Bursa'ya kazandırılmış oldu. 


Akçalar'daki hafriyat döküm sahasında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe, daha önce taş ocağı olarak kullanılan alanın doldurulmasıyla aynı zamanda doğadaki bir yaranın da kapanmış olacağını söyledi. Kontrolsüz hafriyat atıklarının önemli bir çevre meselesi olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe, kaçak döküm yapan inşaat firmalarına araç başına 146 bin lira para cezası kesildiğini hatırlatarak, tüm firmalarını kontrollü hafriyat sahalarını kullanmaları konusunda uyardı. Hafriyat atıklarının sadece belediyelerin gösterdiği yerlere dökülebileceğini ifade eden Başkan Altepe, "Hem çevreyi korumak hem de inşaat firmalarına kolaylık sağlamak amacıyla kentin farklı noktalarında hafriyat döküm sahaları oluşturuyoruz. Mudanya Altıntaş ve Kestel Erdoğanköy mevkiinde de hafriyat sahalarımız var. Akçalar'daki bu taş ocağını da Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiraladık. Bu alanı doldurarak çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz" dedi. 


Yenişehir Alternatif


Geri Dön