19 / 04 / 2024

Bursa Değirmenlikızık'a Osmanlı Mahallesi kuruluyor!

Bursa Değirmenlikızık'a Osmanlı Mahallesi kuruluyor!

Tarihi Kızık köylerinden biri olan Değirmenlikızık’ta Osmanlı Mahallesi inşa ediliyor. Proje 3 bin 400 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.




Tarihi Kızık köylerinden biri olan Değirmenlikızık’ta yapılacak Osmanlı Mahallesi, Yıldırım’da ayakta tutulan en önemli kavramlardan biri olan mahalle kültürünün yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunacak.


3 bin 400 metrekare çalışma alanına sahip olan ve bin 60 metrekarelik inşaat alanında hayata geçirilecek olan Osmanlı Mahallesi projesi kapsamında, satış birimleri olan çarşı, birimleriyle vatandaşların taleplerine cevap verecek mahalle konağı, Osmanlı’nın tarihe ve kültüre verdiği değerin göstergesi olacak kütüphane, okul öncesi öğrencilere hizmet vererek onları geleceğe hazırlayacak kreş, dinlenme alanları ve çeşme bulunacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “ Yıldırım, ismini aldığı Yıldırım Bayezid Han’ın ebedi istirahatgahı olan Yıldırım Külliyesi başta olmak üzere, Osmanlı’nın asırlar boyunca canlı tanığı olan, ilk kırsal mimari örneklerinden Cumalıkızık’a, sanatın en güzel örneklerinden biri olan çiniciliğin kusursuz işlendiği Yeşil Türbe ve Yeşil Cami ile Peygamber Efendimizin torunlarından Emir Sultan Hazretleri’nin türbesinin bulunduğu Emir Sultan Külliyesi’ne ev sahipliği yapıyor." diye konuştu.



Yıldırım Belediyesi



Geri Dön