18 / 04 / 2024

Bursa depreme hazır!

Bursa depreme hazır!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada  muhtemel yıkıcı bir deprem karşısında Bursa için uygulamaya alınacak eylem planının hazır olduğunu söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin muhtemel deprem sonrası müdahale süreçleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş liderliğinde gerçekleştirilen toplantıyla masaya yatırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılan ve bürokratların tam kadro katıldığı toplantıda, afet koordinasyonuna ilişkin planlama çalışmaları ile birimlerin görevleri konusunda yapılan hazırlıklar konuşuldu.

 

Sürekli, afete hazırlık durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, muhtemel afet durumlarında yapılacak faaliyetleri Bursa için sürekli diri tuttuklarını dile getirdi. 3 milyon 50 bin kişilik nüfusa sahip olduklarını, kentte sıkıntılı binalar ile bölgelerin bulunduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Allah’a hamdolsun, 100-150 yıllık süreçte yıkıcı-öldürücü deprem yaşamadık. Bu olmayacağı anlamına gelmez. Bir anda Erzincan, Elazığ, Akhisar ve Kütahya’dan çıkabiliyor. İşin yeri ve zamanı belli değil. Bundan sonraki süreçte sağlam binalar yapmak zorunda olduğumuz gibi bugüne kadar yapılanlarla ilgili de mümkün olduğu kadar gerekli dönüşümü temin etmek lazım” dedi.

 

"Elazığ’da başarılı sınav verdik"  

Başkan Alinur Aktaş, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde ‘devlet ve millet olarak’ başarılı sınav verdiklerini dile getirdi. Afet gerçekleşir gerçekleşmez Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan başkanlığında bir kriz merkezi oluşturduklarını dile getiren  Başkan Aktaş, “Ardından ‘acil ihtiyaçları içeren’ 3 tır malzemeyi hemen yola çıkardık” şeklinde konuştu. Depremin ardından Elazığ’da yerinde incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Öyle binalar var ki çizik yok. Bu tamamen inşaat tekniğiyle alakalı. Orada insanlara lazım olan; sıcak çorba, çay, yemek, katalitik soba, battaniye. Hamdolsun, acil ihtiyaçlar konusunda doğru tespitler yaptık. Burfaş ve itfaiyeden istifade ederek, destek ve katkı vermeye çalıştık” diye konuştu.


Geri Dön