19 / 04 / 2024

Bursa DOSAB Semt Polikliniği hizmete açıldı!

Bursa DOSAB Semt Polikliniği hizmete açıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Semt Polikliniğinin açılışını yaptı. Müezzinoğlu, ülkenin her tarafında Aile Sağlığı Merkezi açtıklarını hatırlattı.



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, günün her saatinde hizmet verilecek Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezlerinin kurulması için ihale süreçlerinin bu yıl başlatılacağını açıkladı.


Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Semt Polikliniğinin açılışını yapan Müezzinoğlu, AK Parti iktidarı olarak 13 yılda kendilerine düşeni iyi yapmaya çalıştıklarını söyledi.


Borç ve sorumlulukların iki ayaklı değerlendirilmesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Önce birey olarak bize düşeni yapmalıyız sonra da 'yöneticiler de üzerine düşeni yapsın' demeliyiz." ifadelerini kullandı.


Müezzinoğlu, ülkenin her tarafında Aile Sağlığı Merkezi açtıklarını hatırlattı. Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri kurulması hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:


"Vatandaşlarımız 'Sabah 08.00, akşam 16.00'dan sonra hemşireyi, hekimi bulamıyoruz' diyordu. Şu anda Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri sayesinde 7/12 yani haftanın 7 günü 12 saat vatandaşlarımızın yanında olacağız. Hafta sonları gerek obezite, diyabet, sağlıklı beslenme gerekse hareketli yaşamla ilgili onların eğitimine, çocuklarının sağlıklı gelişimine destek verecek her türlü zeminin olduğu Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezlerimizin bulunduğu, bunun bir kademe ilerisi de 24 saat hizmet verecek merkezlerimizin inşallah bu yıl itibarıyla bin tanesinin ihale sürecini başlatıyoruz. Bu merkezlere önümüzdeki yıl ilave bin tane yapacağız. Türkiye genelinde her mahallemizde, her semtimizde şifa yuvanız, son derece saygın bir kurumunuz inşallah en kısa sürede oluşacak."


Yerel yönetimlerle iş birliklerine de değinen Müezzinoğlu, Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezlerine sadece hastalandıktan sonra başvurulmayacağını, bu kurumların hasta olmamak için yardım alınabilecek merkezler olacağını ifade etti.


Hastalanan insanın yalnızca iyileşme hayali olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Sağlıklı insanın binlerce hayali vardır. Dolayısıyla binlerce hayal kurabilmek için sağlıklı olabilmeyi merkezimize almalıyız." dedi.


Müezzinoğlu, açılışını gerçekleştirdiği polikliniği gezip vatandaşlarla sohbet etti.


AA


Geri Dön