19 / 04 / 2024

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı açıldı!

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı açıldı!

Dev park hizmette Büyükşehir Belediyesi'nin kenti daha yaşanabilir hale getirmek maksadıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 'Bursa'nm en büyüğü' olma özelliği taşıyan Hüdavendigar Kent Parkı, coşkulu bir programla hizmete açıldı.



Restorasyonu tamamlanan Eskişehir Han'ın ardından, Bursa'nm en büyük kent parkı Hüdavendigar Kent Parkı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla Bursalıların hizmetine sunuldu. Kent Parkı'nın açılış töreni coşkusu, Bursa Kent Müzesi tarafından gerçekleştirilen 'Sokak Oyunlan Şenliği' ile başladı. Bursa'nm tüm ilçelerindeki okullardan gelen yaklaşık bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen şenlik, renkli görüntülere imzasını attı. 'Hüdavendigar Kent Parkı'rım resmİ açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile AK Parti milletvekilleri İsmet Su ve Hüseyin Şahin'in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Başkan Recep Altepe, "Mevcut kültür parktan 70 bin metrekare daha büyük olan Hüdavendigar Kent Parkı, bölge halkının ve Bursalıların nefes aldığı bir yaşam merkezi olacak" dedi. Başkan Altepe, parkın toplam maliyetinin de 42 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi. 


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Bursa'nm değerine değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederek, "Sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı toplumlan hedeflerken, sağ lıklı şehirleri de önemsiyoruz" diye konuştu. 


Türkiye


Geri Dön