28 / 03 / 2024

Bursa İmam Hatip Lisesi´ne 5 yıldızlı öğrenci yurdu!

Bursa İmam Hatip Lisesi´ne 5 yıldızlı öğrenci yurdu!

Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi’ne 100 kişi kapasiteli tam donanımlı modern bir öğrenci yurdu kazandırılmasına ilişkin protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Hayırsever İşadamı Muzaffer Rızvanoğlu arasında imzalandı.




Bursa’yı gerçekleştirdiği yatırımlarla günden güne marka kent haline getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime desteklerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’yle işbirliği içerisinde sıfırdan yenilediği Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi’ne bir öğrenci yurdu kazandırılıyor. 5 yıldızlı nitelikte her türlü ihtiyaç düşünülerek projelendirilen yurt binasına ilişkin protokol,  Ankara  Yolu’ndaki belediye binasında yapıldı. Protokole Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Altepe, inşaat işini üstlenen Rızvanoğlu İnşaat firması adına da İşadamı Muzaffer Rızvanoğlu imza koydu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün kadar Bursa’da 450’nin üzerinde okula çeşitli destekler sağladıklarını söyledi. Bazı okulları sıfırdan yenilerken bazılarına ek derslik kazandırdıklarını, okulların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını sınır gözetmeksizin karşıladıklarını belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi bütçesiyle yıkıp yeniden yaptıkları Bursa İmam Hatip Lisesi’nin bu kapsamda Hayırsever İşadamı Muzaffer Rızvanoğlu tarafından modern bir yurt binasına kavuşacağını söyledi. Mevcut okulun arazisi üzerinde projelendirilen ve yatakhanelerinden etüt salonlarına, kantininden misafir ağırlama odalarına kadar her türlü ihtiyacın düşünüldüğü yurt binasının 600 metrekare taban alana 5 kat olarak planlandığını kaydetti. Yenilenen lise ile yurt binası inşaatının en kaliteli şekilde gerçekleşeceğini kaydeden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak okulun tüm binalarının yapım işini üzerimize almıştık. Bu yönde çalışma başlatmıştık. Yurt binası ise, okul binanın dışında idi. Hayırsever İşadamı Muzaffer Rızvanoğlu, bu işi gönüllü olarak üstlendi. Bir yandan okulla ilgili bölümler biterken, diğer yandan yurtla ilgili bölümler de tamamlanmış olacak. Bursamıza yakışacak bu yatırım için Rızvanoğlu İnşaat ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Bölgemiz ve eğitim camiamız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Rızvanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Rızvanoğlu ise Bursa’da yaşayan işadamları olarak Başkan Altepe’nin kente hizmetlerini takdirle izlediklerini, çorbada kendilerinin de tuzunun olması açısından böyle bir yatırım kararı aldıklarını ifade etti.


Bursa İmam Hatip Lisesi yerleşkesinde yer alacak öğrenci yurdu, 3000 metrekare inşaat alanına sahip. 100 kişi kapasiteli yurt, bodrum, zemin ve üstü 3 kat olarak planlandı. 600 metreare taban alanlı inşaatın bodrum katında yemekhane ve 55 metrekarelik iç avlu yer alıyor. Zemin kat 605, diğer katlar ise 550 metrekareden oluşuyor. Proje kapsamında binaya hizmet veren bir asansör ile 2 ana merpen bulunuyor. Yurt projesinde; 150 kişilik yemekhane, mutfak, 80 kişilik mescit, abdesthane-wc-depo, kantin, mutfak, 4 adet idari ofis, görüşme salonu, etüt salonları, 15 adet 27 metrekarelik yatakhane, engelli yatak odaları, 2 adet misafir odası, eğitmen odaları, ütü odaları ve wc-soyunma-duş bölümleri yer alıyor.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön