19 / 04 / 2024

Bursa Karacabey'e modern barınma evi!

Bursa Karacabey'e modern barınma evi!

Bursa’daki barınma evinde her kış binlerce evsiz vatandaşa kucak açan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey'e de yeni bir kompleks kazandırmak için proje çalışmalarına başladı.




Bursa’yı geleceğe taşıyacak büyük projeleri hayata geçirirken, kadınlar, çocuklar, engelliler gibi toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik sosyal projelere de büyük hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediyesi, Karacabey ilçesine de önemli bir sosyal kompleks kazandırıyor. Karacabey’in Esentepe Mahallesi’ne yapılacak aşevi ve barınma evinden oluşacak kompleks ihtiyaç sahiplerinin yemek ihtiyacını karşılayacak, evsizler için ise sıcak bir yuva olacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte Esentepe Mahallesi’nde aşevi ve barınma evinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Kent merkezinde olduğu gibi tüm ilçelere sosyal tesisler kazandırma çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Tüm ilçelerimizin de gerçek anlamda kent merkezi için çalışıyoruz. Bu kapsamda Karacabey ilçemize de aşevi ve barınma evinden oluşan bir kompleks kazandıracağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız burada karınlarını doyurabilecek, kalacak yeri olmayanlar ise burada konaklayabilecek. Binanın bodrum katı mutfak ve soğuk odalardan oluşacak, zemin kat ise yemekhane olacak. Zemin üzerindeki 3 katta konaklama odaları bulunacak ve çatı katında da idari ofisler yer alacak. Çok yönlü hizmet verecek bina ile ilgili projeleri hazırlıyoruz. Kısa zamanda inşaata başlayıp, ilçemize kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da sadece Ramazan aylarında değil, bu tesisle birlikte yılın 12 ayı ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı yapılabileceğini hatırlatarak, katkıları nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön