27 / 04 / 2024

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belediye bu güne kadar 4,2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 



Osmangazi Belediyesi, kısa bir süre önce toprak kayması yaşanan Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaları kamulaştırmaya devam ediyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmalarda bugüne kadar 16 bağımsız bölüme 4,2 milyon TL kamulaştırma ödemesi yapıldığını dile getirdi. 

25 Mart tarihinde Kavaklı Mahallesi Üftade Sokak’taki Uğur Apartmanı’nın bahçesinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgede yer alan konut ve iş yerleri hasar görmüştü. Valilik can ve mal kaybı yaşanmaması için bölgede yer alan binalar için tahliye kararı almıştı. Zemin etüt çalışmaları yapılan bölgede 98 mesken, 141 iş yeri olmak üzere toplam 239 bağımsız birim için smangazi Belediyesi tarafından kamulaştırılması alınmıştı. 

Bursa Kavaklı da binalar kamulaştırılıyor!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda mahallede yer alan riskli yapılarla ilgili son durumu aktardı. Afet sonrasında kamulaştırma çalışmalarının hemen yapılmaya başlandığını anımsatan aşkan Dündar, “Yaşanan üzücü olay sonrası yürütülen zemin etüt çalışmalarıyla bölgenin riskli olduğu tespit edildi. Kamulaştırma kararının ardından hemen çalışmalara başladık. Riskli binalarda oturan vatandaşlarımızla görüştük.Kamulaştırma çalışmalarında büyük yol kat ederek, bugüne kadar 16 bağımsız bölümü 4,2 milyon TL ödeyerek kamulaştırdığı. İnşallah, bölgedeki kamulaştırma çalışmalarını bir an önce bitirerek, vatandaşlarımız için tehlike arz eden riskli binaların yıkımına en kısa zamanda başlarız” dedi.

Bursa Osmangazi'de binalar kamulaştırılıyor! 


Geri Dön