24 / 04 / 2024

Bursa Muallimzade Hamamı kültür merkezi oluyor!

Bursa Muallimzade Hamamı kültür merkezi oluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa sürede çalışmaları tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak olan Muallimzade Hamamı’nın Yıldırım’ın sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlayacak bir merkez olacağını söyledi....



Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti Bursa'da tarihi bir hamam daha kültür merkezi olarak yeniden kapılarını ziyaretçilere açıyor. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa sürede çalışmaları tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak olan Muallimzade Hamamı’nın Yıldırım’ın sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlayacak bir merkez olacağını söyledi. Tarihi Muallimzade Hamamı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ecdad yadigarı yapılarını özgün değerleriyle yenilediklerini ifade ederek, "Osmanlı’nın ilk dönem eserlerini anıtsal yapılar olarak ayağa kaldırıyoruz. Farklı semtlerde bulunan eserleri, han, hamam, medrese gibi tüm yapıları kendi öz değerleriyle buluşturuyoruz." dedi.


Muallimzade Hamamı’nın 1500’lü yıllarda Muallimzade Ahmet Efendi adlı hayırsever tarafından yaptırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Yıldırım İlçesi’nde Davutkadı semtine hizmet eden bu anıtsal eser, yılların yorgunluğuyla bugüne kadar gelmiş. Hamam, çeşitli zamanlarda atölye olarak kullanılmış ve üzerine ilave katlar yapılmış, betonlar dökülmüştü. Bölge halkının da en önemli taleplerinden biri bu hamamın yenilenmesiydi. Büyükşehir Belediyesi olarak burayı kamulaştırdık. Satın aldıktan sonra da çalışmalara başladık. Buradaki tüm fazlalıklar temizlendi, güney bölgesindeki trafo alanı kaldırıldı, güzel bir bahçe oluşturuldu. Eklentiler de yıkılarak Muallimzade Hamamı, 500 yıl önceki orijinal kimliğine döndürüldü. Şimdi bu yapı bambaşka bir eser olarak parıldıyor, ışıldıyor." diye konuştu. 


Başkan Altepe, tramvay hattının da önünden geçtiği hamamın restorasyonunun kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek, bölgede sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı bir mekan kazandırıldığını belirtti. Başkan Altepe, mekanda çeşitli kursların da düzenleneceğini ve üretime katkı sağlayacak çalışmaların yapılacağını hatırlattı.


Zaman



Geri Dön