26 / 04 / 2024

Bursa Mudanya’da büyük dönüşüm başlıyor!

Bursa Mudanya’da büyük dönüşüm başlıyor!

Bursa Mudanya’daki parklanma sorununun çözümü için bazı proje hazırlıklarına başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan stadyumu başka bir yere taşıyıp, bu alana yer altına iki katlı otopark, üst kısma ise ayrıcalıklı bir yaşam alanı inşa edecek.



Bursa’nın sahile açılan en önemli kapısı olan ve özellikle hafta sonlarında tatilcilerin akın ettiği Bursa Mudanya’da otopark yetersizliği en önemli konu olarak ön plana çıkarken Bursa Büyükşehir Belediyesi soruna köklü çözüm üretmek amacıyla düğmeye bastı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa Mudanya’nın kalbi olan Halitpaşa Mahallesi’nde yer alan  ve görüntüsüyle Mudanya'ya yakışmayan stadyumun yer aldığı alanın yer altı otoparkı ve ayrıcalıklı bir yaşam alanı olarak Mudanya'ya kazandırılması amacıyla proje çalışmalarına başlandı. 

Hayata geçirilecek proje kapsamında merkez dışındaki bir alana modern bir stadyumun inşa edilmesi öngörülürken, merkezde yer alan stadyumun yer aldığı 12 bin metrekarelik alana da yer altına 2 katlı ve yaklaşık 800 araç kapasiteli otopark yapılması planlanıyor. Yer üstünde olan hiçbir yapılaşmaya müsaade etmeyecek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu alanı vatandaşlar için dinlenme alanları, yürüyüş yolları, koşu parkuru ve peyzaj düzenlemeleri ile ayrıcalıklı bir yaşam alanı oluşturacak.

Bakanla görüşeceğiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya’nın trafik sorununu çözecek ve aynı zamanda Mudanya'ya değer katacak projeyi, düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sağladığı 85 milyon TL'lik kaynak ile merkez ve ilçelerde spor yatırımlarının hızlanacağını belirten Başkan Aktaş, Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu Bursa’da bir kez daha ağırlayacaklarını ve gündemin de Mudanya Stadyumu olacağını dile getirdi. Spor Bakanlığı’ndan destek isteyecekleri yeni projelerinin olacağını söyleyen Başkan Aktaş, “Mudanya merkezinde ciddi bir otopark ihtiyacı var. Yine merkezde çok kötü bir futbol sahası var. Bu konu seçim taahhütlerimizden bir tanesiydi. Futbol sahasının şehrin dışına çıkarılıp, yenilenmesi, oranın da katlı otopark ve meydan düzenlemesiyle alakalı özel bir projemiz olacak. Bu da Bakanlıktan sağlayacağımız kaynakla takip ettiğimiz projelerden biri” şeklinde konuştu.


Geri Dön