27 / 04 / 2024

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 



Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

İşte Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez'in o yazısı...

Bursa Şehir Hastanesi'nin yanında bulunan, İzmir/İstanbul Otoyolu'na bir kilometre cephesi olan yaklaşık 900 dönüm alana sahip Nabi Ergin Özel Ormanı hissedarlarından Özel ormanın mülkiyet problemlerinin çözülmesi için yaklaşık sekiz sene hukuk mücadelesini sürdüren ve sonunda özel ormanın mülkiyetini tamamıyla problemsiz hale getiren Av. Belgin Dönmez, 8 Mayıs 2021'de hayatını kaybetti.

Bir kısım özel orman hissedarıyla Av. Belgin Dönmez’in varislerinin aralarında meydana gelen anlaşmazlıklar sebebiyle Av. Belgin Dönmez’in varisleri özel ormanda herhangi bir inşaat projesi hayata geçirilmesine yani özel ormanın yapılaşmaya açılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerine vurgu yaparak özel ormanının açıklık olan yaklaşık 400 dönüm büyüklüğündeki alanında fidan dikme çalışmalarına start verdiler.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı nda inşaat yapılamayacak!

Av. Belgin Dönmez’in eşi Cihangir Dönmez bugüne kadar özel ormanın açıklık kısımlarına tarafından yaklaşık 7 bin 500 adet kızılçam fidanı dikildiğine, özel ormanın açıklık olan 400 dönümlük alanına yaklaşık 60 bin fidan daha dikilerek bu özel ormanın her türlü yapılaşmaya karşı tarafınca korunacağına dikkat çekti. 

Cihangir Dönmez’in verdiği bilgilere göre; özel ormanın diğer hissedarları arasında yer alan Can Kiremit Firması ortağı ünlü sanayici İlhan Sarı'dır. Cihangir Dönmez, Göl İplik Şeremet Tekstil Firması sahipleri Salih Şeremet ve Mümine Şeremet’in 2017'de on bir milyon dolar ödeme yaparak özel ormandan 265 dönüm hisse aldıklarını belirtti.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'na inşaat yapılamayacak!


Geri Dön