29 / 03 / 2024

Bursa Şehir Hastanesi resmen açıldı!

Bursa Şehir Hastanesi resmen açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’ya gelerek, Türkiye’nin en büyük yatırımı olan İstanbul – İzmir Otoyolu ile Bursa Şehir Hastanesi’nin açılışlarını resmen gerçekleştirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’ya gelerek, Bursa Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı saat 15.45 sıralarında helikopterle geldiği şehirde Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ile  İzmir  arasını 8,5 saatten 3,5 saate düşüren ve 11 milyar dolara mal olan otobanın açılışının yapıldığı Badırga'da Bursalılarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Yerel seçimlerde yüzde 49,6 oranındaki oyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhur İttifakı adayı olan Alinur Aktaş kardeşimizi göreve getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu oran, 2014’un üzerindedir ancak bizim gönlümüz Bursa’da çok daha yüksek oy oranlarıyla belediyeyi yönetmektedir. İnşallah önümüzdeki seçimde bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.

“Gücümüze güç katıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Bursa’nın değerine değinerek  “Bursa’da bir tarih yazıyoruz. Biz eserlerimizle anılacağız. Bursa, farklı bir şehir. Bursa, gönül sultanlarının da mührüdür. Bursa, vakıf şehir. Yeryüzünde sanatın, bilgeliğin, irfanın, aşkın bu kadar somutlaştığı pek az yer vardır. Bursa’nın bizim yanımızda olması gücümüze güç, moralimize moral katıyor” diye konuştu.

Konuşmasından sonra İstanbul – İzmir Otoyolu’nun açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi açılışını yaptığı Bursa Şehir Hastanesi’ni de gezdi. Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ kapsamında inşa ettiği Türkiye’de 10. olan Bursa Şehir Hastanesi, 1355 yatak kapasitesiyle bölgenin ‘Sağlık Üssü’ olacak ve Bursa’nın yanında Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Bilecik’e de hitap edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Bursa’da, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan da eşlik etti.

 

Bursa Şehir Hastanesi nerede, nasıl gidilir, ulaşım bilgisi 2019!


Geri Dön