28 / 03 / 2024

Bursa Soğanlı'daki dönüşümde ilk daireler satışta!

Bursa Soğanlı'daki dönüşümde ilk daireler satışta!

Türkiye'nin en büyük ve örnek gösterilen kentsel dönüşüm merkezlerinden Bursa Osmangazi Soğanlı'daki ilk etapta daireler satılmaya başlandı.



Bursa Osmangazi'deki kentsel dönüşümü Soğanlı bölgesinden başlatan Osmangazi Belediyesi, çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. 4 etap halinde başlanan kentsel dönüşümde ilk etap daireleri bitmek üzere. Toplam 4 etapta yapılan kentsel dönüşüm projesiyle bin 744 daireden 717 tanesi kamuya kalacak. Bu 717 daireye 7 hektarlık riskli bölgedeki vatandaşlar yerleştirilerek Osmangazi bölgesinde yıkıma başlanacak. 



Bursa Soğanlı daki dönüşümde ilk daireler satışta!


SON AŞAMAYA GELİNDİ 


Kentsel dönüşümün yapıldığı inşaat alanını gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Soğanlı kentsel alanında 4 etap halinde burada inşaatlar devam ediyor. Birinci etabın inşaatları önce başladığı için şu an son aşamaya gelindi. Burada yapılan çalışmayla müteahhide satılma yetkisi verildi. 223 daire var. Bundan sonra ikinci etaptaki çalışmalara geçecek. Bununla birlikte toplam 4 etap üzerinde bin 744 tane daire var. Ticarethaneler hariç 717 tane daire kamuya kalıyor" dedi. 


GELİŞİME AÇIK BİR BÖLGE 


Kentsel dönüşümün yapıldığı alanın Bursanın merkezi olduğunu ifade eden Dündar "Çevre yolu hemen yanımızda. Nilüfer vadisi burada, Botanik Park yanı başımızda. Jeotermal alan üst tarafımızda. Biraz daha yukarı çıküğımızda Merinos Kongre ve Kültür Merkezi var. Burası gelişime açık bir bölge. Burasını özel olarak seçtik. Burada yapılacak olan çalışmayla hedefimiz bölgenin tamamının dönüşüme girmiş olması. Bunun olumlu etkilerini görmekteyiz. Bu örnek proje hedef olarak diğer bölgelere yansıyacak. Tam emsal blok kullanılmıyor desek yanlış olmaz. O balamdan ideal bir proje oluyor. Göze hoş gelecek fazla yüksek olmayan bir yapılaşma var" şeklinde konuştu.



A Gazete 


Geri Dön