19 / 04 / 2024

Bursa Soğanlı kentsel dönüşümde 2. etap ihalesi yapıldı!

Bursa Soğanlı kentsel dönüşümde 2. etap ihalesi yapıldı!

Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı’daki boş arazilere yapılan inşaatlarda ikinci etabın ihalesi yapıldı. 54 milyon tutarındaki inşaatları, yüzde 41’i belediyeye verilmek üzere Harput Grubu inşa edecek.



Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı’daki boş arazilere yapılan inşaatlarda ikinci etabın ihalesi yapıldı.


Mülkiyeti Osmangazi Belediyesine ait olan 9 dekarlık alanda zemin artı 5 kat olarak yapılacak 54 milyon tutarındaki inşaatları, yüzde 41’i belediyeye verilmek üzere Harput Grubu inşa edecek. Harput Holding Genel Koordinatörü Muhsin Yaşar, inşaatların 20 ay içerisinde teslim edileceğini belirterek, “Toplam 700 daire ve dükkanlar için 100 bin metrekare üzerinde imalat gerçekleştireceğiz. Soğanlı Mahallesi’nde yüzde 39, artı görünmeyen yüzde 3’lük masraflarla, yüzde 42 oranında arsa bedeli karşılığı inşaatları yapacağız. Yani yapılan 700 daireden 300 tanesi Osmangazi Belediyesi’ne verilecek. İhale onaylandı, sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde jeolojik etüd çalışmasının tamamlanması ile güzel bir konsept projeyi Soğanlı minübüs duraklarınında bulunduğu alanda uygulamaya başlayacağız” dedi.


Dairelerin 2,3 ve 4 artı 1 değişik projelerden olduğunu belirten Muhsin Yaşar, kendilerine ait 400 dairenin satışlarına önümüzdeki aylarda başlayacaklarını metrekare fiyatlarının da bin 500 ile 2 bin 500 lira arasında olacağını sözlerine ekledi.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı’da ilk etaptan sonra iki etabın daha ihalesini tamamladıklarını belirterek, “Bölge’nin inşası ile elde edilecek daireleri, Soğanlı, Alemdar mahallerinde kentsel düzenleme sırasında yıkılacak binaların sahiplerine vereceğiz. Bölgenin daha düzenli olması, araç, yaya ve bisiklet yollarının oluşturulması için yeni yapılan dairelerle eski binaların takasını yaparak bölge halkını hem yaşadığı mahalleden uzaklaştırmadan, hem de ev taşıma dışında bir mağduriyet oluşturmadan yeni binalara alacağız” diye konuştu.


Bugün


Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Osmangazi Belediyesi'nirı Soğarılı'da kentsel dönüşüm için hurda pazarının kurulduğu boş arazide başlattığı inşaatlarda 54 milyon lira tutarındaki 700 dairenin yapım işini kat karşılığı Harput Grubu aldı. 


20 AYDA TESLİM EDİLECEK 

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı'daki boş arazilere yapılan inşaatlarda ikinci etabın ihalesi yapıldı. Mülkiyeti Osmangazi Belediyesi'ne ait olan 9 dekarlık alanda zemin artı 5 kat olarak yapılacak 54 milyon tutarındaki inşaatları, yüzde 41 'i belediyeye verilmek üzere Harput Grubu inşa edecek. 


Harput Holding Genel Koordinatörü Muhsin Yaşar, inşaatların 20 ay içerisinde teslim edileceğini belirterek, "Soğanlı Mahallesi'nde yüzde 42 oranında arsa bedeli karşılığı inşaatları yapacağız. Yani yapılan 700 daireden 300 tanesi Osmangazi Belediyesi'ne verilecek. İhale onaylandı, sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde jeolojik etüt çalışmasının tamamlanması ile güzel bir konsept projeyi Soğanlı'da uygulamaya başlayacağız" dedi.

 

EVLERİ YIKILAN BÖLGE SAKİNLERİNE... 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı'da ilk etaptan sonra iki etabın daha ihalesini tamamladıklarını belirterek, "Bölgenin inşası ile elde edilecek daireleri, Soğanlı, Alemdar mahallelerinde kentsel düzenleme sırasında yıkılacak binaların sahiplerine vereceğiz. 


Bölgenin daha düzenli olması, araç, yaya ve bisiklet yollarının oluşturulması için yeni yapılan dairelerle eski binaların takasını yaparak bölge halkını hem yaşadığı mahalleden Mustafa Dündar uzaklaştırmadan, hem de ev taşıma dışında bir mağduriyet oluşturmadan yeni binalara alacağız" şeklinde konuştu.


Bursa Hakimiyet




Haber İstanbul Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı'daki inşaatlarda İkinci etabın ihalesi yapıldı. Harput Holding 8 bin 500 metrekarelik alanda 700 daire yaparken, Atış inşaat 27 dekarlık alanda 2 bin daireyi yüzde 39.5 arsa bedeli karşılığında inşa edecek. Mülkiyeti Osmangazi Belediyesine ait olan 9 dekarlık alanda zemin artı 5 kat olarak yapılacak 54 milyon tutarındaki inşaatları, yüzde 39'u belediyeye verilmek üzere Harput Grubu inşa edecek. Harput Holding Genel Koordinatörü Muhsin Yaşar, inşaatların 20 ay içerisinde teslim edileceğini belirterek, "Toplam 700 daire ve dükkanlar için 100 bin metrekare üzerinde imalat gerçekleştireceğiz. Soğanlı Mahallesinde yüzde 39 arsa bedeli karşılığı inşaatları yapacağız. Yani yapılan 700 daireden yaklaşık 300 tanesi Osmangazi Belediyesi'ne verilecek. İhale onaylandı, sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde jeolojik etüd çalışmasının tamamlanması ile güzel bir konsept projeyi Soğanlı minübüs duraklarınında da bulunduğu alanda uygulamaya başlayacağız" dedi. Dairelerin 2,3 ve 4 artı 1 değişik projelerden olduğunu belirten Muhsin Yaşar, kendilerine ait 400 dairenin satışlarına önümüzdeki aylarda başlayacaklarım metrekare fiyatlarının önümüzdeki günlerde belli olacağım sözlerine ekledi. Atış İnşaat'ta 27 dekarlık alanda yaklaşık 2 bin daire yaparak yüze 39,5 luk kısmım belediyeye verecek. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı'da ilk etaptan sonra ikinci etabın da ihalesini tamamladıklarım belirterek, "Bölge'nin inşası ile elde edilecek daireleri, Soğanlı, Alemdar mahallerinde kentsel düzenleme sırasında yıkılacak binaların sahiplerine vereceğiz. Bölgenin daha düzenli olması, araç, yaya ve bisiklet yollarının oluşturulması için yeni yapılan dairelerle eski binaların taJkasım yaparak bölge halkım hem yaşadığı mahalleden uzaklaştırmadan, hem de ev taşıma dışında bir mağduriyet oluşturmadan yeni binalara alacağız. Elde edilecek yeni dairelerle, bölge de ada ada yayılan yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek'' diye konuştu. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön