20 / 04 / 2024

Bursa Tabakhaneler'deki eski fabrika yıkılıyor!

Bursa Tabakhaneler'deki eski fabrika yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nin termal ve sağlık turizmine kazandırılması hedefiyle başlattığı kamulaştırmalar kapsamında Malcılar’a ait eski fabrika binalarının yıkımını başlattı.




Bursa’da 2007 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nde dönüşümün sağlanması amacıyla geçtiğimiz dönem yoğun çaba harcayan, konut, rezidans ve ticaret alanı gibi birçok farklı proje ile hak sahiplerinin karşısına çıkan Büyükşehir Belediyesi, sağlanan her türlü kolaylığa rağmen sonuç alınamayınca bölgeyi termal turizm merkezi haline getirecek çalışmaların startını verdi. Bölgede faaliyet gösteren 135 işletmenin Badırga’daki sanayi bölgesine taşınmasının ardından hak sahiplerine, yerlerini Büyükşehir’e devretmeleri veya kamulaştırma yoluna gidileceğini duyuran Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 95 milyon TL’lik yatırımla 200 bin metrekarelik alanında yüzde 65’ine sahip oldu. Bir taraftan kamulaştırmalar ve anlaşma sağlanamayan alanlarla ilgili mahkemeler sürerken, 21 milyon TL’ye kamulaştırılan Malcılar’a ait eski fabrika binalarının da yıkımına başladı.


Bursa’ya prestij katacak

Bursa’nın termal kaynaklarının büyük kısmının bulunduğu Sıcaksu ve Tabakhaneler Bölgesi’ni termal ve sağlık turizmine hizmet eden tesislerle donatmayı amaçladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Alanın tamamının temizlenmesi için çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, “Bir taraftan devir işlemleri, bir taraftan kamulaştırmalar, bir taraftan da mahkeme süreçleri devam ediyor. Kamulaştırması biten binaların yıkım çalışmalarını hemen yapıyoruz. Bugüne kadar bu bölgeye 95 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bugün de 21 milyon TL’ye kamulaştırdığımız Malcılar’a ait fabrika binalarını yıkıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak alanın 3’te 2’sine yani yüzde 65’ine sahibiz. Yıkımlarla kentsel dönüşümün önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Yakında alan tamamen temizlenmiş olacak ve bölge dönüşüme hazır hale gelecek. Burası prestij projelerin gerçekleştiği, Bursa’nın kalbinde güzel bir alan olacak ve Bursa turizmine değer katacak” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön