18 / 04 / 2024

Bursa Yenişehir hızlı tren projesi çalışmaları TBMM'de!

Bursa Yenişehir hızlı tren projesi çalışmaları TBMM'de!

Bursa Yenişehir hızlı tren projesinde yaşanan bir aksaklık TBMM gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin iki soru hazırladı..



Bursa Yenişehir hızlı tren projesi çalışmaları TBMM de!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bursa Yenişehir hızlı tren projesinde yaşanan bir aksaklığa ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahemt Arslan'a iletti.


Gürer'in soruları

1) Bursa-Yenişehir arasında 75 km uzunluğunda Bursa Yenişehir Yüksek hızlı tren demiryolu projesi nin KM: 58+500-59+100 bölgesinde T3-T4 tünelleri arasında yapılan kazı çalışmaları sırası da, yeterli zemin etüdü yapılmadan çalışmaların yapılması nedeni nedir? Bu bağlamda oluşan maddi zarar ne kadardır?


2) Zemin etüdü yapılmaması nedeniyle demiryollarına paralel geçen Bursa çevre yolunun Km: 4+800-5+000 arasında, oluşan heyelanın sonucunda otoyol gövdesinde meydana gelen hasarları giderilmesine yönelik TCDD tarafından protokol ile Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünce fore kazık imalatına başlanmış mıdır? Bu anlamda maddi yük TCDD için ne kadar artı harcamaya neden olmuştur?





Geri Dön